To je to što me zanima!

Hakeri napali stranice Vlade, a na meti je bio i Katolički radio

Anonymousi nisu objavili razlog upada na stranicu Vlade, a moguće je da se radi o reakciji na početak primjene novog Kaznenog zakona koji predviđa strože kazne
Vidi originalni članak

Hakerska skupina Anonymous noćas je napala stranice Vlade, no ovog puta se ne radi o rušenju stranica, već o defacementu, odnosno narušavanju stranica do čega se može doći izravnim linkom. Kako piše tportal, ostavili su poruku Dosta ste krali, no u drugom postu je stajala i ova slika. O XSS (cross-site scripting) napadu su pisali i na Facebooku, ali Anonymousi nisu objavili razlog napada. 

Moguće je da se radi o reakciji na početak primjene novog Kaznenog zakona koji predviđa do tri godine zatvora za sličan napad. Na Facebooku su pozvali i da se podrži prosvjed protiv izmjena Kaznenog zakona koji bi trebao biti 25. siječnja. 

Na meti nepoznatih hakera noćas su bile i stranice Hrvatskog Katoličkog radija. Ovdje je na početnoj stranici netko postavio vijest u kojoj piše:

Pitam se zašto postoji vaš radio?
Ne komunicira li bog sa svakim čovjekom posebno?
Zašto mu treba medij, izmišljen od strane čovjeka?
Medij koji se koristi za zatupljivanje i tako tupog stada.
Medij koji se koristi za promidžbu klerofašističke politike i unošenje nemira u društvo neistinama i notornim lažima.
U kojeg to boga vi vjerujete?

Napadač je ostavio i anketu na stranici u kojoj pita posjetitelje stranice vjeruju li ljudima, Crkvi ili njemu, a trenutni rezultati skloniji su Crkvi. 

Idi na 24sata

Komentari 146

  • mik 13.01.2013.

    Da sam dovoljno pametan ja bih im napravio puno gore ! Svaki dan bih im rušio stranice !

  • margo_vu 05.01.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • LucijaGrlić 05.01.2013.

    100 posto podrzavam anonimuse jer jos malo to ce biti jedini nacin izrazavanja ovi drugovi ce to brzo izglasati kao nekad

Komentiraj...
Vidi sve komentare