To je to što me zanima!

HAKOM upozorava na novu prevaru: 'Traže vas da platite i kliknete na poveznicu, nemojte'

Ukoliko naručujete stvari preko interneta, pripazite na poruke koje dolaze na vaš e-mail. HAKOM i Hrvatska pošta upozorili su korisnike da ne otvaraju poveznice koje se nalaze u tim porukama
Vidi originalni članak

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) upozorio je preko Facebooka građane na novu internetsku prevaru. Objavili su i fotografiju kao primjer lažne pošte koja u sebi sadrži poveznicu. 

- Ne otvarajte poveznice prije nego provjerite jesu li stvarno poslane od naznačenog pošiljatelja - poručili su iz Agencije. 

Na fotografiji koju su objavili vidi se e-mail koji stiže građanima, u kojem stoji da je narudžba na čekanju zbog "neplaćenih uvoznih troškova" te da će biti dostavljena nakon što se ti troškovi plate. U nastavku e-maila stoji i poveznica. 

Na sličnu prevaru je prije nekoliko dana upozorila na svojim stranicama i Hrvatska pošta. 

- E-poštom se šire lažne obavijesti o pošiljci koja je stigla na ime korisnika. U obavijesti se od primatelja e-pošte traži da klikne na poveznicu za potvrdu pošiljke. Molimo korisnike da ne odgovaraju na poruke sa sumnjivim poveznicama te da ne otvaraju poveznice koje se u njima nalaze jer se time izlažu riziku od krađe svojih podataka - stoji na njihovoj stranici. 

OPREZ NA AUTOCESTI! Lažni mehaničari na cestama: 'Prevaranti stižu brže od HAK-a'

Hrvatska pošta navela je i kako prepoznati da se ne radi o njihovom e-mailu, već o prevari: 

- Lažne obavijesti možete prepoznati po starom logotipu Hrvatske pošte, gramatičkim pogreškama u tekstu i sumnjivoj adresi s koje je stigla e-pošta - poručili su. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • grgech00 08.08.2021.

    I dalje ne upozoravaju da se paketi ne šalju Hrvatskom poštom!?! Ako itko pljačka narod to su oni..

  • burek. 07.08.2021.

    više se plašim ovih legalnih prevara :)

  • PrviVitez 05.08.2021.

    Vise od 3 dana imate jedne te iste vjesti u tech sekciji.Niste vi culi za neke nove vjesti mozda?

Komentiraj...
Vidi sve komentare