To je to što me zanima!

Hawking: U budućnosti će naš mozak moći raditi i bez tijela

Poznati fizičar rekao je kako bi u budućnosti teoretski trebalo biti moguće kopirati ljudski um na računalo, ali kaže da je to ipak sada daleko izvan naših mogućnosti
Vidi originalni članak

Fizičar Stephen Hawking (71) rekao je na predstavljanju filma o svom životu kako ljudski mozak funkcionira na sličan način kao i računalni program te da bi u teoriji mogao funkcionirati i bez tijela koje ga napaja energijom.

Na Cambridge Film Festivalu su ga pitali o ljudskoj svijesti i da li ona može živjeti i nakon smrti tijela, a Hawking je odgovorio:

- Mislim da je ljudski um poput programa u mozgu, koji je poput računala, tako da bi teoretski trebalo biti moguće kopirati mozak na računalo i tako omogućiti novi oblik života nakon smrti - rekao je. Naglašava kako je to ipak sada daleko izvan naših mogućnosti. Dodao je i da je 'život poslije smrt', kakvim ga se sada shvaća bajka za one koji se boje mraka, piše Telegraph.

Inače u filmu o Hawkingovu životu on je i narator, a priča prati njegovo djetinjstvo u Oxfordu do sadašnjeg života u Cambridgeu, gdje živi uz pomoć njegovatelja. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Homofob_1 22.09.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • muni seferendi 22.09.2013.

    a ja ću postati power rangers

  • grinch2007 21.09.2013.

    ako je tako pametan,šta će mu kolica?!taj tip malo previše kenja!bitno da taj njegov mozak radi besprijekorno!a kolica dobije gratis!

Komentiraj...
Vidi sve komentare