To je to što me zanima!

Holo Mark: 'Za pet godina imat ćemo sastanke kroz holograme'

Mislim da ne postoji ništa što bi nas moglo zaustaviti da u pet godina od danas imamo ovakav podcast samo s naočalama za proširenu stvarnost, priča šef Mete u intervjuu
Vidi originalni članak

Mark Zuckerberg u utorak je konačno predstavio novi Meta Quest Pro, uređaj za virtualnu stvarnost namijenjen profesionalcima, koji potpisuje paprena cijena od 1500 dolara.

Tako je prigodno gostovao i u podcast intervjuu za Stratechery, gdje je izjavio kako predviđa da će sastanci kroz holograme s avatarima postati stvarnost u idućih pet godina.

- Mislim da ne postoji ništa što bi nas moglo zaustaviti da u pet godina od danas imamo ovakav podcast samo s naočalama za proširenu stvarnost, a da i dalje izgleda kao da smo u Tajvanu, dok bi tvoj hologram bio u sjedištu Mete - objašnjava Zuckerberg novinaru Benu Thmopsomu u zajedničkom intervjuu s direktorom Microsofta Satyaom Nadellaom o budućnosti metaverzuma.

NA AUKCIJI Zuckerbergova bejzbol kartica prodana za više od 100.000 $

- Mogu držati neki 3D model uređaja i uručiti ti ga, tako da to ne bi bio samo videopoziv, neko nešto poput čega bismo zaista mogli interaktirati između stvari, to bi bilo nevjerojatno - dodaje šef Mete.

Zuckerberg je spomenuo da sve što rade posljednjih 18 godina, ima za cilj učiniti ljudsku povezanost ultimativnom ljudskom ekspresijom, u čemu će, navodi, veliku ulogu imati upravo proširena i virtualna stvarnost.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • NajezdaTrutova 13.10.2022.

    Nista od toga cukreni.Probali ste sa naocalama u 90tima i brzo ste odustali od toga.Sad opet nesto izmisljate.

Komentiraj...
Vidi sve komentare