To je to što me zanima!

Hrvatski bolid: Izdržljivija i od njemačkih i engleskih jurilica

Jurilica naših studenata bila je izdržljivija od njemačkih i engleskih trkaćih auta na natjecanju formula u Silverstoneu. Od 9. do 13. srpnja sudjelovali su na natjecanju...
Vidi originalni članak

Budući  hrvatski inženjeri oduševili su na natjecanju studenata prestižnih europskih sveučilišta u engleskom Silverstoneu.

- Na testu izdržljivosti neko smo vrijeme držali i vodeću poziciju, ispred velikih timova iz Njemačke i Engleske - ponosno nam govore tvorci hrvatske formule.

Od 9. do 13. srpnja sudjelovali su na natjecanju Formula Student. Među više od sto timova uspjeli su izboriti 10. mjesto.

- Natjecali smo se u osam disciplina, četiri statičke, četiri dinamičke. Najveći broj bodova osvojili smo u utrci izdržljivosti, a dobro pripremljen izvještaj o troškovima bolida donio nam je treće mjesto u toj disciplini - govori nam Sandra Vukelić (26), koja je nedavno diplomirala na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

S tog fakulteta je u timu bilo još 11 studenata te troje s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Njihova formula poboljšana je verzija prošlogodišnje. Bolja šasija i ovjes, novi i lakši oklopi, podnica od karbonskih vlakana, neki su od noviteta. Bolid su izradili sami, uz savjete profesora i bivših članova tima, a iza sebe su ostavili poznata sveučilišta iz Birminghama, Liverpoola, Manchestera, Münchena, Madrida.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • mika BJ 30.07.2014.

    Bolid je u bolidu!

  • salaso 30.07.2014.

    Kog je briga koliko je što izdržljivo, ako ono neizdržljivo, i kao napouzdano...stalno pobjedjuje..

  • chill27 30.07.2014.

    koja namjestaljka bokte mazo...pa mislim stvarno ste pretjerali

Komentiraj...
Vidi sve komentare