To je to što me zanima!

HT potpuno proradio u 13 sati, pali su zbog kvara na opremi?

Hrvatski Telekom uz ispriku je poručio da su od 13 sati normalizirali promet, te da će tek nakon detaljne analize HT-a i njihovih partnera znati što se točno dogodilo
Vidi originalni članak

Hrvatski Telekom izvijestio je kako je u utorak u 13 sati u potpunosti normaliziran telekomunikacijski promet, nakon što je kvar na njihovu sustavu izazvao velike teškoće u cijeloj državi. 

Problemi u korištenju njihovih usluga krenuli su u ranim jutarnjim satima, a iz HT-a kažu kako niti u jednom trenutku nije bilo potpunog prekida usluga. Upravo zbog toga korisnike nisu dužni obeštetiti.

Što se točno dogodilo bit će poznato tek nakon detaljne analize HT-a i njihovih partnera. Odbačena je mogućnost hakerskog napada, a pretpostavlja se da je uzrok svemu kvar mrežne opreme.

Upravo o hakerskom napadu špekuliralo se tijekom utorka, a na Twitteru KuNaNetw0rk stajala je čak i poruka kako oni stoje iza DDoS napada, uz tvit u kojem se prijetilo i drugim operaterima. No, kako doznajemo iz policije, oni iz Hrvatskog Telekoma  nisu dobili nikakvu prijavu o hakerskom napadu.

DDoS (Distributed Denial-of-service) je inače napad u kojem se sprječava pristup sustavu korištenjem brojnih resursa, a najčešće se radi o preopterećenju računalne mreže slanjem velikog broja zahtjeva koji blokiraju normalni promet prema tim sustavima.

Zbog pada mreže HT-a ljekarne nisu mogle pristupiti receptima i uputnicama, problema je bilo u naplati i podizanju novca na bankomatima, kod onih koji su na HT-ovoj liniji, a zbog istog su razloga izvan funkcije bile i neke poslovnice banaka. Zagrebačka burza također je morala odgoditi početak trgovanja. Za hitnu službu 112  preusmjeravanjem su osigurali nesmetanu dostupnost.

Idi na 24sata

Komentari 216

  • jozabroz 23.09.2015.

    pocinju se pokazivat rezultati poslovanja HT-a, samo zovu i spajaju nove korisnike,uzimaju novac no u infrastrukturu nista ne ulazu i sve zbog sto vece dobiti ali smanjenja kvalitete,,osobno sam imao svojevremeno,probleme sa internetom,pa tv-om,,i uvjek isti odgovori i uvjek isti rezultati popravaka,dok nije covjek,ovlasten za popravke otvoreno rekao da je problem u tome sta se ne daje u infrastrukturu a broj korisnika stalno povecavaju,,

  • Maroje1 23.09.2015.

    kvar na opremi koju ne održavaju jer nas smatraju ovcama za šišanje. Pa i ja bih da mi poklone takvu firmu budzašto

  • AlenTeskera 23.09.2015.

    HT duboko laze da je kvat otklonjen u 13 h . Navecer u 22:30 h je kvat i dalje bio u pristupu intetnetu i tel u mjestu Gračec. Centrala Stančić ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare