To je to što me zanima!

I Google će uskoro imati alat koji uživo može prevesti govor

Dok novi Skype prevodi govor između dvoje ljudi u video razgovoru, Googleov bi alat trebao gotovo savršeno na vašem telefonu neki strani jezik prevesti u tekst
Vidi originalni članak

Microsoft je nedavno na svom Skypeu predstavio mogućnost kojom uživo prevode ljudski govor, a kako se čini, sada ćemo sličnu opciju vidjeti i u Googleu.

Kako je objavio New York Times , Google bi trebao uskoro objaviti novu verziju Google Prevoditelja za Android, a nadogradnja će uključivati sustav koji će automatski prepoznati govor nekih od najpoznatijih jezika te ga prevesti u tekst. Prevoditelj to već i može, no ova bi nadogradnja trebala biti puno veća, a Google je i prije govorio kako će njihov prevoditelj moći isporučiti gotovo savršeno trenutno prevođenje, što je prilično velik izazov.

Prevoditelj bi trebao dobiti i opciju da nam prevede bilo koji tekst (znakovi, upute i sl.) kad uperimo telefon prema njemu. Ovu smo tehnologiju već i prije vidjeli u aplikaciji Word Lens. Tvrtku Quest Visual , koja stoji iza nje, kupio je Google pa bi vjerojatno ona trebala postati sastavni dio novog Googleovog Prevoditelja, piše TNW .

Idi na 24sata

Komentari 8

  • arianamx 13.01.2015.

    genijalno!

  • arwin 12.01.2015.

    Dobro, a šta će onda raditi prevoditelji? i od čega živjeti? I zašto sam potrošio godine učeći jezike?

  • Sad normalno 12.01.2015.

    Meni ne treba strani jezik,bez jezika sa nekim ću se razumjet sve u 16,kad mi netko počne pričat na recimo Talijanskom ili Francuskom,ja se pravim da razumijem,klimajući glavom i na kraju kažem jebem te blesava nisi u stanju naučit Hrvatski jezik,a on odgovara danke,danke

Komentiraj...
Vidi sve komentare