To je to što me zanima!

I Kinezi se 'bacili' na umjetnu inteligenciju: Ernie Bot je novi rival ChatGPT-u i stiže uskoro

Nakon Microsofta, Googlea i kineski div Baidu sada se snažno baca u umjetnu inteligenciju. Najavili su da će njihov AI jezični model javno predstaviti u ožujku
Vidi originalni članak

Kineski Baidu potvrdio je kako će u ožujku završiti s internim testiranjem svojeg projekta u stilu ChatGPT-a. Nazvali su ga Ernie Bot i na taj način glasno potvrdili da se i oni uključuju u sve žešću bitku oko generativne umjetne inteligencije.

Na valu ove najave njihove su dionice prošli tjedan zabilježile velik skok, ali to je povuklo i rast dionica drugih kineskih tvrtki koje se bave AI-jem, piše Reuters.

BIT ĆE ZANIMLJIVO Umjetna inteligencija ulazi u modni dizajn: Eksperimentalni projekti otkrivaju zanimljivosti

Uspjeh ChatGPT-a koji može pisati tekstove, šale, eseje, programirati i obavljati niz zadataka na jednostavne naredbe u samo par mjeseci je doživio ogroman uspjeh, a aplikacija je proglašena najbrže rastućom o povijesti. 

Naravno, to je natjeralo i druge internetske divove da ubrzaju svoj razvoj i ulaganja, pa je tako i Google prije nekoliko dana najavio vlastiti chatbot.

BITKA GOOGLEA I MICROSOFTA Rat umjetnih inteligencija: Bard je odgovor Googlea na ChatGPT

Baidu navodi da je Ernie AI jezični model koji su pokrenuli još 2019. godine i s vremenom se razvio do razine da može obaviti zadatke poput razumijevanja jezika i stvaranja, ali i stvaranja slika iz tekstovnih upita. Ernie bi trebao zaživjeti kao aplikacija, a kasnije bi ga integrirali u tražilicu. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • toma789 15.02.2023.

    možemo očekivati da će biti bolji od microsoftovog i googlovg zajedno jer neće poštivati autorska prava i brže će se time razvijati

  • 15.02.2023.

    Tko zna kom su to ukrali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare