To je to što me zanima!

I pametni auti se sudaraju: Googleov auto imao 11 sudara

U 11 sudara koliko su imali Googleovi pametni automobili nitko nije bio ozlijeđen, a čak sedam puta netko se u njih zabio dok su bili na semaforima, kažu iz Googlea
Vidi originalni članak

Iz Googlea su objavili kako su njihovi automobili bez vozača dosad sudjelovali u 11 prometnih nesreća, ali niti jednu nisu oni skrivili tijekom šest godina, koliko traje projekt. 

Timovi vozača koji testiraju flotu od 20 vozila dosad su s njima prešli čak 2,7 milijuna kilometara, bez da su se oni zabili u neko vozilo, napisao je Chris Urmson na Mediumu. Voditelj programa je dodao i da nitko u tim nesrećama nije ozlijeđen. 

- Ako provedeš dosta vremena na cesti, nesreća će se dogoditi bio ti u običnom ili samovozećem autu - navodi. 

U Googleove automobile ljudi su se sedam puta zabili straga, a uglavnom se radi o sudarima na semaforima, prenosi Reuters.

- Napravit ćemo još tisuće kilometara kako bi bolje razumjeli obične incidente zbog kojih mnogi od nas ne vole svakodnevnu vožnju i nastavit ćemo razvijati automobil koji nas može zaštititi od tog tereta - napisao je Urmson.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Analno uzgajanje krumpira 14.05.2015.

    Susjed Pepi je u 45 godna vožačke što ima razbio 79 automobila i 26 motora i 15 biciklova i 9 romobila i 3 rolšule. Tako da su ovi automobili zakon.

  • jebenavjeverica 13.05.2015.

    Vozis se fino iz trgovackog centra, sjednes si u svoj mali pametni auto (ovaj na slici), a torbe pustis vani jer ti ne stanu u auto, i odes gladan doma. :)

  • Galeb i ja 12.05.2015.

    Pa zato i tako mal !!.

Komentiraj...
Vidi sve komentare