To je to što me zanima!

iPhone 15 i u Hrvatskoj: 'Apple obožavam, još od četvorke sam kupila svaki. Morala sam i ovaj'

Dizajn se nije previše promijenio, telefon je u Pro modelu dobio novi procesor, a sada svi imaju USB-C punjenje kako bi zadovoljili europske naredbe. Od petka su u prodaju krenuli i u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Appleov iPhone 15 od petka je u prodaji i diljem Hrvatske, a mi smo među prvima imali priliku isprobati novi mobitel.

POGLEDAJTE VIDEO: Početak prodaje iPhonea u Kini

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Obožavam Apple i imam sve njihove proizvode. iPhone religiozno kupujem još od modela 4. Kupila sam novi ProMax, a posebno mi je važno bilo doći do novog modela zbog prekretnice u načinu punjenja. Jedva čekam da ga isprobam - kazala je Iva u zagrebačkom iStyleu. Telefon je inače od danas dostupan i kod operatera i drugih trgovaca.

Izašla su četiri modela - iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Svi modeli od sada imaju USB-C punjenje što će omogućuti brže punjenje za Pro modele te korištenje više gadgeta.

KRENULA PRODAJA VIDEO Čekali u redu na iPhone u u Šangaju, ali nije ih oduševio: 'Kupit ću ako mi se svidi boja'

A vlasnici iPhonea moć će telefonom i puniti svoje AirPod slušalice ili druge gadgete. Kućišta Pro modela su napravljena od titanija, što omogućuje da budu nešto lakši, čvršći i s mrvu tanjim rubom oko ekrana.

Pro modeli su zaobljeniji, a dobili su i napredniju glavnu kameru od 48 megapiksela s većim senzorom i novu leću za kameru s 5x optičkim zumom na iPhoneu 15 Pro Max. Pro modeli dobili su i prilagodljivu Action tipku, koja nekadašnjoj tipki za zvono/tišinu daje dodatne kontrole, a korisnik je može programirati tako da pokreće aplikaciju koju on želi. 

iPhone 15 može se kupiti u pastelnim bojama  zelenoj, žutoj i ružičastoj te crnoj i bijeloj, a na Pro modelima zadržali su klasične boje - crnu, bijelu, plavu i srebrnu. 

Dynamic Island, iznimno popularna značajka koji je bila dostupna samo na Pro modelima, sada je dostupna i na osnovnim iPhone 15 uređajima. Osnovni iPhone 15 uređaji sada uključuju ažuriranu stabilizaciju slike za snimanje fotografija i videa, 2x optimizaciju i ažurirane portrete s bogatijim bojama i boljim performansama pri slabomu osvjetljenju.

Ovisno o modelu i memoriji iPhone 15 stoji od 1059 eura, sve do 2179 eura za iPhone 15 Pro Max s 1 TB memorije.

 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Mojneme Batje 26.09.2023.

    ima se može se

  • velist 25.09.2023.

    Please, može li bez komentara onih kojima je ajfon preskup ili iz bilo kojeg drugog razloga imaju neki drugi mobitel. Ovdje očekujem neki konstruktivan komentar vezan za i tabor🤓

  • 24.09.2023.

    Huawei P30 iz 2019. hahahahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare