To je to što me zanima!

Isprobali smo nove Huawei FreeBuds 4: Slušalice za uživanje u glazbi bez ometanja

Uz aktivno poništavanje buke, nove FreeBuds 4 slušalice opremljene su tehnologijom koja skenira vaš ušni kanal. Lako se spajaju s dva uređaja u isto vrijeme, a s kućištem možete slušati do 22 sata glazbe
Vidi originalni članak

Huawei je kroz nekoliko proteklih godina postao sve snažnije ime na području bežičnih slušalica s pristupačnom cijenom i sve boljim audio karakteristikama. FreeBuds 4 su najnovije slušalice koje su nadogradile ono što su ponudili sa prethodnikom i tu se misli na FreeBuds 3, a ne nedavno predstavljene i povoljnije FreeBuds 4i. 

Tu se radi o malim slušalicama otvorenog dizajna, odnosno nemaju silikonske kapice koje možete mijenjati kako bi vam bolje sjele u uho. Osobno, preferiram takve slušalice jer djeluju kao da su sigurnije u ušima. No, bez obzira na to, nisam imao nikakvih problema tijekom nekoliko dana korištenja slušalica, ali ne mogu reći da će biti jednako iskustvo u svačijem uhu. Kućište je smanjeno u odnosu na prethodnika i teško je tek 38 grama, a svaka slušalica tek 4,1 gram, što znači da vam neće smetati u džepu. Dobra je stvar što se slušalice lako vade iz kućišta, za razliku od FreeBuds Pro, a i samo kućište je kvalitetnije izrađeno.

 

Ovisno o tome imate li Huawei ili neki drugi telefon, razlikovat će se i spajanje, gdje Huawei telefoni automatski prepoznaju o kojim se slušalicama radi, a uparivanje kod ostalih  uređaja kroz AI Life aplikaciju je tek sekundu dvije sporije. Čim ubacite slušalice u uši dobit ćete i signal da su spojene, a kad ih izvadite pauzira se audio ili video sadržaj koji ste slušali. Ono što je odlično kod ovih slušalica je mogućnost da možete upariti dva uređaja u isto vrijeme (recimo telefon i laptop) i slušalice znaju kad se treba prebaciti s izvora na izvor. Odmah kod spajanja možete vidjeti i najvažniji podatak, a to je stanje baterije u svakoj od slušalica i kućištu. Huawei navodi da s kućištem možete imati ukupno 22 sata slušanja glazbe, ali to će ovisiti o tome jeste li spojeni na dva uređaja, je li uključeno poništavanje buke (ANC). To znači da slušalice kad su napunjene mogu osigurati oko 4 sata bez ANC-a ili nekih 2,5 do 3 sata s ANC-om. No, to i nije toliki problem jer vam 15 minuta punjenja može osigurati još dva i pol sata glazbe.

Dvostrukim tapkanjem, pritiskom i povlačenjem po samim slušalicama možete se javiti ili prekinuti poziv ili reprodukciju pjesme, ali uključiti poništavanje buke i stišati glazbu. Neke geste možete i promijeniti i sami postaviti što želite da rade.

Uz aktivno poništavanje buke, Huawei je u ove slušalice ugradio i tehnologiju koja skenira vaš ušni kanal kako bi prilagodili zvuk i razinu poništavanja buke. Što se izoliranja vanjskih zvukova tiče, primjetno je da su utišani, ali ne i potpuno izolirani. Recimo plaža i vjetar su bili priličan izazov za izoliranje, dok u uredu dobro izoliraju dio zvukova. Sama kvaliteta zvuka je jako dobra, glazba je čista, ne i preglasna, a glasovi se kod poziva čuju jasno u većini uvjeta.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Ekscem 13.08.2021.

    Nepotreban proizvod koji oni koji si ga mogu kupiti neće znati koristiti.

  • ArbeitMachtFrei* 13.08.2021.

    Nije pametno hodat uokolo sa slusalicama u usima.Lako pogines zato jer ne cujes nista.

Komentiraj...
Vidi sve komentare