To je to što me zanima!

Izgubili kontakt s Rusima koji istražuju jezero na Antarktici

Svi osim polarnih istraživača su zabrinuti. Tvrde kako gubitak radijske veze ne mora značiti ništa posebno, već da njihovi kolege imaju previše posla da poprave radio
Vidi originalni članak

Američki profesor i stručnjak za Antarktiku John Priscu rekao je kako već sedam dana nisu stupili u kontakt s timom ruskih znanstvenika koji istražuju jezero Vostok, koje je 20 milijuna godina bilo pod ledom. Profesor je istaknuo kako je ruski tim posljednjih nekoliko dana radio "punom parom" kako bi glavni dio posla završili prije kraja antarktičkog ljeta, koje završava u utorak. Smatra kako su ih sada pogodile velike hladnoće.

- Uvjeravam vas da se Rusi nisu izgubili niti smo s njima izgubili kontakt - rekao je Priscu. Istraživački tim je pokušavao bušilicama doći do jezera gdje su temperature -66 Celzijevih stupnjeva. Namjeravaju uzeti uzorke kako bi saznali više o životu na Zemlji, javlja Daily Mail.

Svi osim polarnih istraživača su zabrinuti. Tvrde kako gubitak radijske veze ne mora značiti ništa posebno. Osim toga, kolege istraživača su uvjerene kako imaju previše posla da bi se bavili popravljanjem radijske stanice.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Madridista007 08.02.2012.

    Ma kakvi alieni i predatori, THE THING!

  • pješak 06.02.2012.

    Te Ruse je pojeo Alien. Bit će filmova o njima!

  • zlikavac 06.02.2012.

    zanimljivo

Komentiraj...
Vidi sve komentare