To je to što me zanima!

Izumili naočale protiv mučnine na letu, no izazvat će je cijena

Londonski Flow IFE osmislio je set naočala za virtualnu stvarnost koje bi trebale riješiti problem mučnine u letu tako što će projicirati sliku koja se kreće kao avion
Vidi originalni članak

Za one koji muku muče s mučninom tijekom leta, znanstvenici pripremaju rješenje. No, namijenjeno je onima dubljeg džepa jer bi naočale protiv mučnine mogle koštati i više od 5000 kuna. 

Smatra se kako mučninu izaziva suprotnost između onoga što naše oči govore mozgu i signala koje prima unutarnje uho, što utječe na ravnotežu. Kad smo u avionu i gledamo prema naprijed sa svog sjedišta, oči i mozak misle da smo na mjestu, ali unutarnje uho osjeti pokrete aviona. Stoga su u londonskom Flow IFE osmislili set naočala za virtualnu stvarnost koje bi se trebale boriti protiv mučnine tako što će vam projicirati sliku horizonta koja se kreće u skladu s kretanjem zrakoplova, piše Daily Mail. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Izvor_mudrosti 25.05.2015.

    Vrhunski izumi su namjenjeni onima kojima cijena nikad ne izaziva mučninu. Nama ostalima ostaje privilegija da čitamo o tim izumima.

  • vana 3 25.05.2015.

    Srećom nemam problema, tako da ne trebam još trošiti na naočale.

  • Netolerantna na glupost 25.05.2015.

    Ja se pred prvi let avionom posvađala s mužem i bila sam tak ljuta da mi je bilo svejedno hoće li se avion srušiti ili ne. A mučnine nemam. Bar s avinom ne. Auto i autobus je drugi par rukava. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare