To je to što me zanima!

Izvanzemaljce bi mogli naći na više mjesta u Sunčevu sustavu

Slavni fizičar Brian Cox misli da bi misije na Europu, Encelad ili Mars mogle pokazati da na više mjesta ima mikroba, no sasvim je drugačijeg stava kad se radi o inteligentnim civilizacijama
Vidi originalni članak

Veliki su izgledi da će buduće misije na Marsu, poput one koja se planira za 2020. godinu, otkriti i mikroorganizme, misli fizičar Brian Cox. No, on je izhavio i kako bi takvi organizmi mogli biti rašireniji u Solarnom sustavu nego što se dosad mislilo. Što se civilizacija tiče, to je sasvim drugo pitanje i Cox kaže da je moguće da smo i usamljeni kao jedina napredna vrsta. 

- Odemo li na Europu, Encelad i na Mars i jako dobro pogledamo, ne bih se iznenadio da na jednom ili više od tih mjesta nađemo mikrobe - rekao je Cox u razgovoru za Wired i istaknuo kako je sasvim drugo pitanje hoće li taj život postati višestanični i u konačnici inteligentan.  Sasvim je moguće da su civilizacije iznimno rijetke, misli Cox. 

PORUKA ZA SUPER ZEMLJU Čeka se odgovor: Ovo je poruka koju smo poslali vanzemaljcima

Dodaje da je potraga za životom u svemiru duboko pitanje, ali i da bi gledanje na naš planet kao jedinstven u svmeiru moglo igrati ključnu ulogu u političkom razvoju. Cox je pojasnio kako bi promatranje Zemlje kao rijetkog ili jedinstvenog mjesta moglo ujediniti čovječanstvo. 

- To je važan korak u političkoj evoluciji, jer u jednom trenutku moramo naći put ili način da upravljamo ovim svijetom, a da nije fragmentiran - kaže Cox. 

Idi na 24sata

Komentari 58

  • 01.12.2017.

    jedino na jupiterovom mjesecu europai nigdje više

  • 01.12.2017.

    Vjerovatnost da postoji neki drugi INTELIGENTNI oblik života u svemiru je toliko malena da je zanemariva., Sa obzirom na to njegovo beskonačno crno svemirsko bespuće, šansa da nas pronađu je kao traženje zrna pjeska među milijardama tona soli., ako nas i pronađu, gledat će na nas kao što mi trenutno gledamo na skakavce.,

  • ivan48hr 01.12.2017.

    Ovako nešto damo budale mogu povjerovati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare