To je to što me zanima!

'Ja miniprinter': Ovaj mališan u minuti može isprintati stranicu

Sitni printer tvrtke Zuta Labs može isprintati jednu stranicu u minuti i baterija mu traje oko sat vremena. Klizanjem i okretanjem po papiru ispisuje zadani tekst
Vidi originalni članak

Svi su uređaji smanjeni što je više moguće . Htjeli smo isto to učiniti s printerom, rekli su iz tvrtke Zuta Labs , koja je osmislila ovaj pisač.

Autori minijaturnog printera sad traže sponzore koji će im financijski pomoći u njegovoj proizvodnji. Žele pokrenuti distribuciju i proizvodnju početkom 2015.

Printer za u džep

Njihov sitni stroj visok je 10 centimetara i ima promjer od 11,5 centimetara . Težak je samo 300 grama, što znači da se bez problema može nositi u džepu ili torbi.

Usprkos svojoj veličini, uspijeva otisnuti jednu stranicu u minuti . To mu omogućuju posebno razmješteni kotačići, kojima se “vozi” po papiru dok ispisuje tekst ili slike.

Bez obzira na veličinu, tekst otiskuje točno i u pravilnim razmacima, isto kao puno veći printeri. Može printati na papirima svih veličina, a baterija mu, kad je napunjena, traje oko sat vremena

Robot koji printa instaliran je na njih i tako je riješen problem masivnosti i težine kakvu imaju svi obični printeri.

- Svi se printeri sastoje od ‘glava’ koje se miču lijevo-desno po papiru - kažu u Zuta Labsu.

Htjeli su se riješiti suvišnih dijelova i ostaviti samo “glavu” da otiskuje tekst .

Tako su omogućili da printer, kao i većina uređaja danas, bude što je moguće manji. Kad mu se preko računala ili pametnog telefona izda naredba za printanje, on je primi preko integriranog Bluetootha. Tad se počne micati papirom i otiskivati tekst. Bez obzira na veličinu, tekst otiskuje točno i u pravilnim razmacima, isto kao puno veći printeri. Može printati na papirima svih veličina, a baterija mu, kad je napunjena, traje oko sat vremena.

Napravljen je u potpunosti od polikarbonata. Ako počne proizvodnja, moći će se kupiti u bijeloj i crnoj varijanti.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • JonnyDras 15.04.2014.

    Zakon! Kad izađe moj je!!

  • tutek 15.04.2014.

    Postoji i nekakav mini skener. Jednog u jedan džep, drugog u drugi...

  • decko77 15.04.2014.

    Priter neče zamjeniti postoječe printere ali ja vidim prednost u ovom printeru.Pa ako nebi puno koštao ja bi ga kupio. Znate li zašto ? Recimo ako imam bilježnice, dnevnike itd koje nemozes ugurati u klasican printer i prinati po njima nego ovo je idealan printer za to. . Mislim da će taj printer biti popularan ne samo kod pisanja tekstova nego i kod crtanja kompliciranih skica u bilježnicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare