To je to što me zanima!

Japanski rakovi dobili kuće iz 3D printera da ne nose smeće

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Japanska umjetnica Aki Inomata napravila je rakovima 3D modele građevina kako ne bi morali nositi smeće i slomljene školjke koje služe kao zaštita od neprijatelja
Vidi originalni članak

Printanje kućica rakovima dio je projekta "Zašto ne dati rakovima kućicu", a poruka projekta je kako mi gledamo na ljude, u ovom slučaju rakove, uz kulturu u kojoj se nalaze, a ne kao osobe.

Ovo nije prvi ovakav projekt Aki Inomate. U jednom je projektu napravila odijelo za svog psa napravljeno od njezine kose, dok je u drugom projektu nosila dlaku svojeg psa kao kaput.

POGLEDAJTE VIDEO: Rakovi dobili nove kućice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako sama umjetnica kaže o poruci koju je htjela poslati ovim projektom je ta da ljudi mogu nju gledati kao Japanku, ali ona svoj identitet može promijeniti u Francuskinju.

Rakovi mogu mijenjati kućice, pa samim time mijenjati "gradove" u kojima se nalaze.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 11.12.2015.

    Da je priroda htjela da puževe kućice budu prozirne, onda bi to tako i napravila. Rakovi samci ulaze u prazne puževe kućice da bi se sakrili, odnosno zaštitili zadak koji nema oklop. I sigurno im "nije drago" da su te kućice prozirne, jer na taj način predator (riba, hobotnica itd) vidi cijelog raka.

  • Saleagr 11.12.2015.

    Dok se drugi bore sa isilovcima i oni koji im pišu mailove na gmail , japanci rade rakovima kucice i boli ih briga ... hahha

  • Kivac 10.12.2015.

    a šta snjim kad naraste na 25 kila ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare