To je to što me zanima!

Je li ovo najbolji Lego projekt? Auto od kockica vozi na zrak

Mladi Rumunj s partnerom iz Australije je od 500.000 kockica napravio automobil koji vozi na komprimirani zrak. Gume, kotači i instrumenti jedini nisu od Legića
Vidi originalni članak

Dok smo bili djeca, među prvim projektima mnogima su bili autići. Sve što bi trebali je plosnata kocka i četiri kotača što je bilo savim dovoljno za sate i sate zabave. No, Rumunj Raul Oaida (20) je Lego genijalac koji pokazuje puno više ambicije. 

Od Legića je izradio pravi automobil koji vozi, no iako izgledom podsjeća na hot-rod jurilice, brzina je zbog krhke konstrukcije ograničena na 20-28 km/h. Kao pogonsko gorivo koristi komprimirani zrak. 

Cijeli projekt krenuo je u travnju prošle godine, a u izradi je koristio 500.000 kockica, a jedini dijelovi koji nisu od Lega su gume, kotači i mjerni instrumenti.  Oaida je automobil izradio u Rumunjskoj te ga je dao dopremiti u Melbourne, odakle je njegov partner na projektu Steve Sammartino, koji je projekt nazvan #SuperAwesomeMicroProject pratio i na Twitteru.

O Raulu smo pisali i početkom godine kada je napravio bicikl na mlazni pogon kojim je vozio 42 km/h. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • strmi007 24.12.2013.

    Kako cool

  • svi-smo-isti 20.12.2013.

    Svaka cast, steta sto nije u nekoj drzavi gdje se ovakvi ljudi guraju naprijed. Mislim da je u Rumuniji isti kako kod nas, ako nisi politicar, rodjak ili kum od spomenutih, propast ti je zagarantovana.

  • pitončina 20.12.2013.

    ja ga ni s uputama nebi mogo slozit

Komentiraj...
Vidi sve komentare