To je to što me zanima!

Još malo do 44. INA Delta Rallyja - utrka kreće sutra

Osim standardnih lokacija oko Zagrebačkog Velesajma i Sljemena, INA Delta Rally će se ove godine, kao i lani, voziti i u Dugom Selu. U lov na pobjedu kreće 67 natjecatelja
Vidi originalni članak

Nastarije i najpopularnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, INA Delta Rally započinje sutra, 8. lipnja, sa startom iza Upravne zgrade Ine u 16 sati. Utrka će se voziti po već tradicionalnim lokacijama oko Zagrebačkog Velesajma i po Sljemenu, a za prvi dan utrke, kao i lani, predviđena su dva brzinca u Dugom Selu. 

- Ondje će gledateljima biti posebno atraktivan skok na Martin Bregu, a mnogo publike očekujemo i u Zagrebu gdje je uz pomoć Ine pripremljen bogat zabavni program - najavila je direktorica utrke, Mirjana Šimek Bilić.

Kao i proteklih godina, INA će prvog dana utrke osigurati zabavni program za gledatelje, poput uvijek atraktivnog driftanja, utrka oldtimera i neobičnih automobila.

INA Delta Rally od 2016. godine dio je FIA European Rally Trophyja, što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe.

Od ove godine bodovi i za Alpe Adria Rally Cup

- Uvrštavanje utrke u viši rang natjecanja vozačima s najboljim rezultatima otvara se pristup Prvenstvu Europe te konačno i Svjetskom rally prvenstvu (WRC). Uz europske bodove, ovogodišnji INA Delta Rally već tradicionalno će se bodovati i za Rally prvenstvo Hrvatske i Otvoreno prvenstvo Zagreba.

- INA Delta Rally nastavlja se voziti za European Rally Trophy, a ove godine prvi put se boduje i za Alpe Adria Rally Cup, što svakako jamči atraktivnost same priredbe. Na startu nas očekuje više od 14 vrhunski pripremljenih ERT automobila. 

- Naša kompanija ima vodeću poziciju na tržištu zahvaljujući našim visokokvalitetnim gorivima i uslugama, a lideri smo i u pružanju podrške automobilističkim manifestacijama u zemlji. Spregu naše industrije i automobilizma smatramo prirodnom i nadalje želimo zadržati poziciju prvog izbora kod kupaca te najpoželjnijeg partnera kada su u pitanju prestižni događaji kao što je INA Delta Rally - izjavio je na predstavljanju Darko Markotić, Inin operativni direktor Usluga kupcima i maloprodaje.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • stabilo1 09.06.2018.

    Danas krenuh biciklom na Sljeme. I stop. Ne može. Park prirode za auto trke od 9-18, vikendom kad bi željeli otići u prirodu? Tko je to odobrio?

  • Rade88 08.06.2018.

    znači petak 16h svi idu doma nakon posla, a oni blokiraju av. većeslava holjevca!? To samo bolestan čovjek može napravit

Komentiraj...
Vidi sve komentare