To je to što me zanima!

Kako bi bilo guglati današnje web stranice u slavnim 80-ima

Dizajn je pojednostavljen, fotografija uopće nema i podsjeća na teletekst. Projekt nema veze s Googleom, ali daje dojam kako bi izgledalo pretraživanje u 80-ima
Vidi originalni članak

Svi znamo kako internet izgleda danas. Puno fotografija i videa pa još većih fotografija i puno kratkih tekstualnih poruka po društvenim mrežama s još sličica ili grafika. 

No, kako bi današnji web izgledao u Googleu 80-ih godina 20. stoljeća? Retro fanovi iz Austrije omogućili su upravo to. Dizajneri iz projekta mass:werk kreirali su stranicu u stilu prvih dana interneta

Dizajn je vrlo pojednostavljen, fotografija uopće nema i podsjeća na teletekst. Projekt nema veze s Googleom, ali daje dojam kako bi izgledala potraga za današnjim modernim stranicama u 80-ima. 

Isprobali smo i kako bi izgledao portal 24sata.hr da se vrati u prošlost. 

masswerk

Google je pak pokrenut tek 1998. godine kao istraživački projekt na Sveučilištu Stanford u Kaliforniji. Vrlo brzo je počeo dobivati na popularnosti zbog kvalitetnih rezultata pretrage po čemu je prepoznatljiv sve do danas. 

Ovu retro montažu možete isprobati na ovom linku, a nakon otvaranja trebate izabrati slovo "S" za potragu (Search) ili "L" za sreću (I'm feeling lucky). 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • materti 09.08.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Ovo vam je treća teška opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od tjedan dana. Bit će vam ponovno dostupan za 7 dana.

  • Osoba A 08.08.2015.

    "Hmm, very smart. But weird..." https://www.youtube.com/watch?v=LIbLoT51PFo

  • materti 08.08.2015.

    Tadasnja komunikacija isla je preko BBS-a iliti buletin board system, kojeg si telefonski nazvao putem modema i onda si pretrazivao, i to samo njihovu bazu. Dakle da druge tudje portale nebis mogao doci, nego samo pretrazivat njihov sajt.

Komentiraj...
Vidi sve komentare