To je to što me zanima!

Kinez si napravio Lamborghini kod kuće, nije imao za original

Mladić iz Kine oduvijek je htio napraviti vlastiti automobil. U svibnju prošle godine je počeo raditi na replici jednog od najskupljih automobila te ga je nedavno i završio...
Vidi originalni članak

Većina zaljubljenika u automobile ekskluzivni Lamborghini Reventon koji košta oko 1,6 milijuna dolara moći će vidjeti samo na slikama ili ekranu računala. No, Kinez Wang Jian (28) nije dao da ga visoka cijena spriječi te je za nešto manje od 10.000 dolara napravio vlastitu verziju sportske jurilice, koja je među najskupljim automobilima svijeta.

Mladić iz skromne poljoprivredne obitelji odlučio se sa 16 godina školovati za mehaničara zbog ljubavi prema automobilima, a na Lamborghiniju je počeo raditi u svibnju prošle godine. 

- Volim sportske automobile odmalena, a čim sam imao mogućnosti i znanje odlučio sam napraviti svoj automobil - rekao je Wang, piše Telegraph.

Naravno, kako je njegov auto bio na ograničenom budžetu, morao je štedjeti gdje je stigao. Umjesto snažnog motora, ovdje je mjesto našao motor iz Nissanova kombija, a ovjes je od starog Volkswagena.

No, kako je Wang počeo doslovno od nule, ovo je odličan pokušaj za prvi automobil. Zadovoljan "Lamborghinijem", mladić je postao internet senzacija, a i dalje ga uglavnom koristi kako bi vozio gnojivo na farmu svojih roditelja. 

Wangu je san otvoriti vlastitu tvrtku koja će proizvoditi sportske automobile. 

Idi na 24sata

Komentari 100

  • AntonTrdić 04.09.2012.

    made in china nema šta

  • HR revolucija 02.09.2012.

    Uskoro čemo i mi nešto tako radit za sebe.

  • majstor_fantač 02.09.2012.

    uopce se ne vidi razlika

Komentiraj...
Vidi sve komentare