To je to što me zanima!

Klikni i saznaj kako urediti eksterijer kuće na brdu

Uređenje eksterijera kuće na brdu zahtijeva mjere zaštite od klizišta. Preporuča se unutarnja i vanjska stabilizacija tla, drenaža i sadnja vegetacije
Vidi originalni članak

Iznad kuće ugrađena su posebna „sidra“ ugrađenim u samu padinu koja će osigurati unutarnje ojačanje padine. Vanjski potporni zid dodatno će ustabiliti zemlju iznad kuće i cestu uz parcelu. Pažljivo projektirana drenaža odvoditi će površinsku vodu obodnim kanalima, a horizontalne ili kose bušotine odvodit će podzemnu vodu iz padine. 

Sadnja vegetacije, posebno one s dubokim korijenjem koje dolazi do podzemnih voda i isušuje ih, osim praktične uloge ima i estetsku ulogu. Ukoliko teren dopušta, listopadno drveće sadite na južnoj, a zimzeleno na sjevernoj strani, kako bi vas ljeti štitilo od sunčevog pregrijavanja, a zimi od hladnih sjevernih vjetrova.

Pročitajte više o temi na stranici Niskoenergetska kuća 2 od A - Ž.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Almighty 13.01.2016.

    Recite vi meni kako da ja moju kuću zaustavim jer je krenula nizbrdo ?

  • swimm 13.01.2016.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Vjeverica od 2 grama 11.01.2016.

    Kakve krvave veze ima exterijer sa ovim člankom !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare