To je to što me zanima!

Uz ovo pametno ogledalo mogli bi brže izgubiti višak kilograma

Grundig je na sajmu u Berlinu predstavio prototip pametnog ogledala koje se može povezati s digitalnom vagom, ali i predmetima poput četkice za zube da vam kaže koliko mršavite i perete li dobro zube
Vidi originalni članak

Dok pokušavamo smršaviti, mnogi od nas ne žele pogledati svoje stvarno lice u ogledalu, ali Grundigovo pametno ogledalo natjerat će vas da vidite pravu sliku o sebi, rekla je Grundigova predstavnica na IFA sajmu u Berlinu, predstavljajući njihov najnoviji dodatak pametnoj kući.

Grundig ga je izložio u sklopu pametne kuće kojoj su ove godine stavili naglasak na sajmu. Pametno ogledalo povezano je s digitalnom vagom na koju osoba stane i na ogledalu se odmah projicira niz podataka o težini i tjelesnim obilježjima osobe.

- U ogledalu se automatski vidi kilaža osobe, indeks tjelesne mase (BMI) i kretanje tjelesne mase odnosno eventualni gubitak kilograma - objasnila je predstavnica.

Osim navedenih mjera, pametno ogledalo pokazuje i nekoliko drugih različitih parametara. Primjerice, može se povezati s pametnom četkicom za zube, koju je Grundig također predstavio u Berlinu. Tada se na ogledalo ispišu podaci o tome koliko je osoba dugo prala zube, kao i savjeti kada je pravo vrijeme za promjenu četkice.

Grundigovo pametno ogledalo trenutačno je samo prototip, a iz tvrtke su naglasili kako se nadaju da će se u budućnosti ono proizvoditi za široku potrošnju. Njegove funkcije idu u prilog zdravom načinu življenja i razmišljanja, što je Grundig, baš kao i Beko, ove godine posebno naglasio u svojoj kampanji, jer kako tvrde, kada osoba vidi stvarni višak kilograma, udio masti u tijelu i eventualnu promjenu svoje težine na zrcalu ispred sebe, to ju svakako može nagnati na zdraviji način života. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 05.09.2017.

    meni ne treba

  • 05.09.2017.

    Još mi samo treba pametno ogledalo....kaj nije dovoljno kaj je telefon pametniji od mene;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare