To je to što me zanima!

Kona oduševljava izgledom i vožnjom, iznenađuje i cijenom

Hyundai Kona rijetko je ozbiljan i kompletan mali SUV. Za razliku od većine konkurenata, nudi i pogon na sve kotače, ima najnapredniji ovjes, a uz sve to je i vrlo maštovit te originalan auto
Vidi originalni članak

Ofenziva malih SUV-ova je u punom tijeku. U posljednjih mjesec dana vozili smo Kiu Stonic, Citroën C3 Aircross, a u iduća dva tjedna vozit ćemo i Škodu Karoq, Volkswagen T-Rio i Seat Aronu. Gužva u klasi preko noći je postala ogromna tako da je zaista potreban poseban auto kako bi se istaknuo u masi.

A Kona to svakako jest, i to u svakom pogledu. Izgleda originalno, razigrano i pomalo agresivno te bez sumnje privlači poglede. No dojam je kompletan tek kad Konu provozate. Ovo je trenutno najbolji vozački automobil u klasi s odličnim ovjesom, vrlo izravnim upravljačem i gotovo nikakvim naginjanjem u zavojima.

Iako je pogon na sve kotače u ovoj klasi rijetkost Kona nudi i tu mogućnost, a tada dolazi i u kombinaciji s multilink ovjesom straga, kao jedini automobil u klasi. Automobil dugačak 417 cm, doduše, nije među najprostranijima u klasi, no na stražnjoj klupi je i više nego dovoljno mjesta za odrasle, a u prtljažnik stane solidna 361 litra. Za sada su u ponudi samo benzinski motori, osnovni 1-litreni s tri cilindra ima 120 KS, a snažniji 1,6-litreni 177 KS. 

Automobil u Hrvatsku stiže za mjesec dana, a cijena od 119.900 kuna je još jedan veliki plus.

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Odvjetnik diniMal 08.11.2017.

    Ovo je kriminal majko mila. Bolje bacit pare u smeće...

  • 28.10.2017.

    120ks preslabo. 177ks ajd jos nekako. Prije uzet bmwa starog 6 godina sa 250-300konja nego tu kantu od 120ks koja ne moze ni povuc kad ti treba. Bacen novac za nov auto.

  • Der Kommissarrr 27.10.2017.

    Fora interijer, sa dodacima u boji. Ako ide 4x4 za 150 000 kn uzmem to za derat po goricama...

Komentiraj...
Vidi sve komentare