To je to što me zanima!

Kontroler u ruke i gas: Ovo je Nissan koji vozite kao i u igri

Nissan i Sony preradili su automobil kako bi reagirao na DualShock 4 kontroler, kako bi promovirali novi Gran Turismo, a profesionalni vozač s kontrolerom u ruci vozio ga je po Silverstoneu
Vidi originalni članak

Unikatni Nissan GT-R ostvarenje je snova svakog fana Gran Turismo serijala. Japanski div udružio se sa Sonyjem kako bi napravili automobil kojim se upravlja kontrolerom za PlayStation, a priliku da ga provoza na Silverstoneu imao je vozač Jann Mardenborough koji je u helikopteru pratio auto i vozio ga po stazi. 

Nissan i Sony preradili su automobil kako bi reagirao na DualShock 4 kontroler, a sve što treba da ga se pokrene je mali pokret gumbom - baš kao u igri. Jurilici su uklonili i blokadu brzine pa može postići maksimalnih 313 km/h. No, GT-R sa 542 KS na stazi Silverstone je imao najveću brzinu od 210 km/h, a prosječna brzina bila mu je 134 na sat. 

Kako bi to sve moglo raditi, u automobil su ugradili četiri robota koja su zadužena za upravljanje, mijenjanje brzina, kočenje i ubrzavanje, a šest računala u prtljažniku prenosilo je upute automobilu. Mardenborough je pak u helikopteru imao LCD ekran koji mu je prenosio podatke s automobila kako bi mogao vidjeti brzinu u zavojima.

Automobil je inače prerađen kao dio kampanje za novi Gran Turismo Sport koji stiže 18. listopada. GT-R/C će 2018. biti na turneji osnovnim i srednjim školama diljem Velike Britanije kako bi potaknuo zanimanje učenika za predmete iz STEM područja. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • crotenkista 01.11.2017.

    Admine: Idemo dalje ovo je već staro. Ako nije skoro iše od dva tjedna stoji. probudi se i stvi drugo nešto. Igre izlaze a ti ništa ne pratiš

  • crotenkista 22.10.2017.

    U toj igri Gran Turismo. Ja sam tata mata od zanata. Jer sam u prošlim njihovim igrama imao puno rekorda. Šteta što nemam PS4 da se vidi kako se treba voziti trke.

  • crotenkista 12.10.2017.

    Jedva čekam da dođe igra u prodaju .

Komentiraj...
Vidi sve komentare