To je to što me zanima!

Korisnica iz Zagreba: Ukrali su broj telefona, datum rođenja...

Žrtva hakerskog napada u kojem su ukradeni podaci oko 30 milijuna korisnika Facebooka bila je i jedna Zagrepčanka. Za RTL je izjavila da je od o tome dobila obavijest od Facebooka
Vidi originalni članak

U hakerskom napadu na Facebook u rujnu ove godine ukradeni su podaci s gotovo 30 milijuna korisničkih računa.

Kompanija je dva tjedna kasnije objavila više informacija o napadu, a svim korisnicima su omogućili provjeru jesu li se hakeri dočepali podataka s njihovih korisničkih računa, primjerice korisničkih imena, adresa, telefonskih brojeva, datuma rođenja, spola, boravišta i tome slično. 

ISPRAVILI SU PROPUST Veliko hakiranje Facebooka je pogodilo 5 milijuna Europljana

Jedna korisnica Facebooka iz za RTL je ispričala da je i sama bila žrtva napada te da je to saznala kada je od Facebooka dobila obavijest. 

- Jučer oko 23 sata dobila sam obavijest od Facebooka na naslovnici da je moj korisnički račun hakiran 25. rujna zajedno s 30 milijuna drugih korisnika. Dobili su pristup većini podataka, ime, dob, datum rođenja, e-mail, pretraživanja, broj mobitela. Znam još nekoliko osoba kojima je račun hakiran, a nekima je čak i deaktiviran - kazala je za Vijesti.hr.

VIŠE DETALJA O NAPADU Facebook: Hakeri su ukrali podatke 30 milijuna korisnika

U poruci koju su joj poslali iz Facebooka stoji i da hakeri nisu dobili lozinku za ulazak u korisnički profil i da nemaju pristup bankovnim karticama. Također, rekli su joj da će svi hakirani korisnici dobit će više informacija nakon završetka istrage.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • ljubica ljubičica_1 19.10.2018.

    Zašto si stavila svoje točne podatke?

  • _Q_ 19.10.2018.

    "U poruci koju su joj poslali iz Facebooka stoji i da hakeri nisu dobili lozinku za ulazak u korisnički profil i da nemaju pristup bankovnim karticama." - zar netko drži podatke o bankovnim karticama na fejsu? O majko mila pameti...

  • bijesna baba 19.10.2018.

    Ja ne razumijem cemu stavljati osobne podatke na face

Komentiraj...
Vidi sve komentare