To je to što me zanima!

Krah Notea 7 mogao bi stajati Samsung čak 17 mlrd. dolara

Nakon prvog povlačenja Notea 7 u rujnu, Samsung je u utorak poručio korisnicima da isključe sve uređaje, a operaterima da prekinu prodaju ili zamjenu spornog telefona
Vidi originalni članak

Dok se predviđalo da će prvo povlačenje Notea 7 stajati Samsung milijardu dolara, nakon drugog prekida i najgoreg povlačenja uređaja za južnokorejskog diva taj bi se iznos mogao popesti na čak 17 milijardi dolara, piše Reuters.

Samsung je početkom rujna najavio povlačenje 2,5 milijuna Notea 7 nakon što se niz telefona zapalio, a u utorak je ova kriza za Samsung poprimila još gore razmjere. Korisnicima su rekli da isključe sve uređaje, a operaterima da prekinu prodaju ili zamjenu uređaja. 

U iščekivanju rezultata istrage američkih regulatora neki investitori i analitičari već predviđaju da bi Samsung mogao potpuno ugasiti i otpisati Note 7 te se okrenuti nasljedniku kako bi suzbili financijsku štetu, ali i dodatne štete ugledu kompanije. 

Song Myung-sub, analitičar iz HI Investment Securities, za Reuters je rekao kako bi u najgorem slučaju u SAD-u mogli donijeti odluku da telefon ima temeljne greške i zabraniti prodaju. Zaustavi li Samsung prodaju Notea 7, to bi se moglo prevesti na gubitak prodaje 19 milijuna telefona ili skoro 17 milijardi dolara gubitka koji je kompanija planirala ostvariti prodajom Notea 7. To je i velik rast u odnosu na 5 milijardi u troškovima povlačenja i gubitku u prodaji nakon što se očekivalo da će u posljednjem kvartalu godine nastaviti prodaju. 

I dok analitičari misle kako je ovime pokopan Note 7, Samsung još nije rekao što će u konačnici napraviti. Naime, dok riješe probleme i obave sve provjere, približit će se i vrijeme lansiranja Galaxyja S8, koji bi trebao biti predstavljen na sajmu u Barceloni krajem veljače. 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • ragbijaš 14.10.2016.

    IMAM GALAXY 7 I BEZ PRIJEKORAN MOBITEL.ODUŠEVIO ME NJEGOV RAD KAD IMAM TOTALNO MOKRE RUKE.RADI I NE DIVLJA EKRAN KAO NA SONY IXPERIJI Z2. Ameri hoću da unište Samsung kao i pokušaj VW-a i cijele grupacije.

  • deda52 11.10.2016.

    Imam WP 7 HTC Trophy od 2010, poslije upgrade na Mango. Do dana današnjeg mobitel mi radi besprijekorno. Kupio sam i Nokiu Lumiu 1020 2013 godine, nikakvih problema, nikakvih dječjih bolesti jedino nisam mogao napraviti upgrade na desetku jer su testeri preporučili da radi kamere nije dobro ulaziti u tu avanturu. Naravno, mobitel mi treba za posao, office 365, imaš sve. Pa tko voli neka izvoli

  • deda52 11.10.2016.

    Pet somova KN baciš u vjetar, pa ti budi fan i uvijek prvi, morbidno

Komentiraj...
Vidi sve komentare