To je to što me zanima!

Kraj gradnje: Niskoenergetska kuća blista u punom sjaju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Praćenjem gradnje niskoenergetske kuće kroz 224 članka, 60 reportaža u tiskanom izdanju, te 34 video reportaže na 24 sata TV razbili smo mitove o skupoj i kompliciranoj zelenoj gradnji.
Vidi originalni članak

Dobra informiranost o modernim materijalima i novim tehnologijama dostupnim na našem tržištu investitorima donosi veću mogućnost izbora u načinu gradnje. Na konkretnom primjeru gradnje niskoenergetske kuće za obitelj Jelušić, kroz 24 članka na site-u www.24sata.hr/niskoenergetska-kuca/60 reportaža u nedjeljnom tiskanom izdanjute 34 video reportaže na 24sataTV razbili smo mitove o skupoj i kompliciranoj zelenoj gradnji.

Zavirite u našu fotogaleriju!

Pola milijuna posjetitelja na stranici https://www.24sata.hr/niskoenergetska-kuca/ pokazatelj je rastućeg interesa za energetski učinkovitom gradnjom i stanovanjem. 

Od rušenja stare kuće u Idrijskoj ulici 53 u zagrebačkoj Dubravi do prve prospavane noći obitelji Jelušić u novoj niskoenergetskoj kući prošao je 421 dan. Proces prikupljanja informacija i ideja o budućoj kući trajao je godinama, a od prvog razgovora Jelušića i arhitekta do otvaranja gradilišta prošlo je oko dvije godine. Na gradilištu je radio  ukupno 71 radnik od 20 različitih izvođača radova.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • kordunaš59 07.01.2014.

    ali ako ulazna vrata nisu široka 2 m ministrica neće dati dozvolu

  • ivanaivan 08.12.2013.

    Samo 40 kWh/m2, a toliko uloženo u kuču..... pa moja ima 47 kWh/m2 a kud i kamo je jeftinija i nije Ytong nego Porotherm profi. I mšto nisu niskoenergetske one koje troše ispod 30 kWh/m2 ??????? tko tuj koga

  • BudoCRO 08.12.2013.

    Koliko ste tu oprali novaca sa strane, preko materijala, itd..?

Komentiraj...
Vidi sve komentare