To je to što me zanima!

I u 2016. izaberite manje račune za mjesečne režije

U 2015. godini Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje obnove kuća prijavilo se više od 12.200 građana, a sredstva su odobrena za obnovu 9.336 kuća
Vidi originalni članak

Ukupna je vrijednost tih radova preko 700 milijuna kn, od čega Fond građanima sufinancira oko 500 milijuna kuna. Oko 76% tog iznosa ide na područja posebne državne skrbi, ali su se u program uključili građani iz čak 485 gradova i općina.

U narednim godinama FZOEU i Savjet za zelenu gradnju nastavlja poticati pozitivan trend gradnje niskoenergetskih, pasivnih i gotovo nulenergetskih kuća te energetsku obnovu postojećih kuća.

Pročitajte više o temi na stranici Niskoenergetska kuća 2 od A - Ž .

Idi na 24sata

Komentari 3

  • espero 09.01.2016.

    Što je je, ipak dobro dođe kada ti netko pomogne sa 60% udijela u financiranju obnove tvoje kuće. Samo da tako nastave.

  • Gutmann 06.01.2016.

    -Danas je mladima i općenito ljudima čak kada i imaju siguran posao gotovo nemoguća misija postala sagraditi vlastitu kuću. Em su tu bezbrojne birokratske zapreke i razno-razne potrebne dozvole do raznih uvjeta za građenje. Ono što danas zahtjeva HR birokracija za izgradnju vlastite privatne obiteljske kuće nema čak ni u jednoj uređenoj Njemačkoj koja je po tom pitanju danas drastično liberalnija nego HR. -Ovdje kod nas se radi samo o tome da se išlo pogodovati građevinskom lobiju i kako što više oguliti građane. A ni ovi poticaji nisu poklonjeni sve su to platili građani HR iako svi tvrde da novci dolaze iz EU fondova a zaboravlja se i da građani HR uplaćuju u taj isti fond. -Bolje bi bilo da nova vlada reformama liberalizira gradnju kuća, što će meni uporabna dozvola, energetski certifikat, nadzorni inžinjer, građevinska firma ako ću sam graditi kuću - kao što kažem toga nema ni u DE. -Nažalost nikakvih pozitivnih promjena ni od nove vlade neće biti kako bi građani HR jeftino i brzo mogli dobiti svoj krov nad glavnom, ne čudi bježanija mladih iz HR.

  • Jim 06.01.2016.

    Mrak

Komentiraj...
Vidi sve komentare