To je to što me zanima!

Leteći poštar: Švicarci počeli testirati dronove za dostavu

Očekuje se da će barem još pet godina trebati čekati da krenu u široku primjenu, a do tada bi se trebale riješiti tehničke prepreke, ali i urediti pravni okviri za dronove
Vidi originalni članak

Švicarska pošta objavila je ovaj tjedan kako su počeli testirati dronove za dostavu paketa, ali i kako se očekuje da ovakvi 'leteći poštari' u široku primjenu neće ući još barem pet godina. 

Iz pošte su rekli kako će prvi testovi trajati do kraja srpnja. Dronovi sa osam propelera iznimno su lagane konstrukcije i mogu teret težak do kilograma na jednom punjenju prevesti do 10 kilometara udaljenosti. Same letjelice su automatizirane i trebale bi letjeti po unaprijed definiranoj sigurnoj putanji. Upravo vrijeme do široke primjene koristit će da bi testirali sve sigurnosne aspekte, ali i da se uredi sva regulativa. Inače, ovakvo slanje paketa u Švicarskoj bi se moglo biti korisno zbog brojnih udaljenih i teško dostupnih alpskih sela. Sada će ih uglavnom koristiti u kriznim situacijama, što bi moglo uključivati dostavu namirnica i drugih stvari u područja koja su odsječena nakon oluja, piše Guardian.

REUTERS/PIXSELL

Idi na 24sata

Komentari 7

  • nickie 11.07.2015.

    Već viđeno, već isprobano, neka netko konačno uvede to u službu.

  • iPsy 10.07.2015.

    treba paziti sad na te dronove... tu će se sad šibat droga s njima, razno razne "poruke" i slično...ni hakeri se još nisu navikli kako ih kontrolirat s druge strane... zanimljiv preokret u "industriji" svakako ;)

  • eurotrzd 10.07.2015.

    mladi postari crni vam se buducnost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare