To je to što me zanima!

Lopov s iPhonea prepisao sve brojeve na 11 listova i vratio ih

Vlasnik telefona poslao je prilično prijeteću poruku lopovu, koji je rukom prepisao skoro 1000 brojeva i vratio ih zajedno sa SIM karticom. iPhone je odlučio zadržati
Vidi originalni članak

Kineski lopov strpljivo je na 11 listova papira prepisao gotovo 1000 kontakata iz iPhonea kojeg je ukrao muškarcu u taksiju. Sve brojeve, uredno prepisane, vratio je vlasniku, objavili su kineski mediji u ponedjeljak.

Džepar je najvjerojatnije ukrao telefon Zou Binu dok je s njim podijelio taksi, prenosi AFP. Zou je u telefonu imao skoro 1000 brojeva, ali nije imao sigurnosnu kopiju, poput milijuna drugih korisnika. Njemu je veći problem bio gubitak podataka od gubitka samog telefona.

- Znam da si ti muškarac koji je sjedio kraj mene. Možeš biti siguran da ću te pronaći - napisao je u poruci koju je poslao lopovu. 

- Pogledaj kroz moj imenik i vidjet ćeš kakvim se poslom bavim. Vrati mi telefon na moju adresu ako znaš što je dobro za tebe - stajalo je u poruci.

Najvjerojatnije je ovakva prijeteća poruka i natjerala lopova da uredno prepiše sve brojeve i vrati ih muškarcu. Kako prenosi AFP, Zou radi u ugostiteljstvu, za koje se u Kini vjeruje da je povezano s bandama.

Par dana kasnije stigao mu je paket sa SIM karticom i 11 stranica brojeva što ga je prilično šokiralo. 

- Trebalo bi dosta samo da napišem brojeve od 1 do 1000, a pogotovo još imena i telefonske brojeve. Vjerujem da je lopovu ruka prilično umorna - rekao je Zou. Bez telefona je ostao ranije ovog mjeseca na vožnji između Yiyanga i Changshe. 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • 666999 26.11.2013.

    Ajd dobro što ih je ovaj lopov ispisao na papir, ali sad ih tip mora sve ukucati ponovo u novi telefon :))

  • Palmira 26.11.2013.

    Koji kreten, pa mogao je "save to sim" imenika....kad mu je karticu već vratio..A i koji to smartphone danas NEMA sinkronizaciju sa googleom ili nekim drugim servisom????

  • dafica 26.11.2013.

    1000 brojeva u kini napises a jos nisi ni iz ulice uspio izac hahaha :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare