To je to što me zanima!

Loša vijest za Apple: Huawei i Xiaomi ispred njih su u Kini

Uz pad prihoda u Kini, Appleu je u Kini tržišni udio pao na 17,9 posto, a ispred njih se sada nalaze domaći divovi Huawei, ali i Xiaomi. No, iPhone je i dalje pojedinačno najpopularniji telefon
Vidi originalni članak

Apple je sam ranije otkrio da su u Kini imali loš kvartal što se tiče prihoda, a analitička kuća Kantar sada je objavila detaljniju analizu koja pokazuje da stvari uistinu nisu bajne. Prema njihovim podacima, tržišni udio iPhonea u Kini je pao na 17,9 posto te se sada nalazi iza domaćih divova Huaweija i Xiaomija. 

Kantar navodi da Huawei ima 25,7 posto udjela u kineskom mobilnom tržištu, dok je Xiaomi na 18,5. Apple je pao za 1,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Usprkos padu, iPhone 6S i 6S Plus i dalje su najpopularniji pojedinačni modeli, ali uz rast uređaja poput Huaweijeva Matea 8 i P9 te Xiaomija RedMi Note 3 i Mi 5. Kako prenosi Tech in Asia, velika nada za Apple je u povoljnijem iPhoneu SE kojem je dostupnost ograničila veći ostavljanje većeg traga na tržištu. Uspije li Apple povećati ponudu SE uređaja, on bi mogao značajno popraviti brojke u ovom razdoblju. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Doflamingo9 12.08.2016.

    Samsung je isto bio na pocetku jeftin, ali kada su ga svi poceli kupovati je poskupio, tako ce biti i s Huawei i Xiaomi-om najvjerojatnije.

  • Comarac 11.08.2016.

    Ulefone Power Touch 159 Eura ... pogledajte što sve ima

  • đuro kojotovski 11.08.2016.

    ja prije manje od mjesec dana uzeo novi Huawei P9 koji je skoro 3 puta jeftiniji od Samsunga S7.. uzeo sam ga iz razloga jer cura ima P7 i prezadovoljna je, nikada nikakvih problema s njim, nikada nije zaštekao ili izbacio iz nekog programa, baterija dosta dobra ako ne visiš na internetu.. kod P9 dvostruka kamera je odlična (čak koristim ponekad umjesto fotoaparata za profesionalne fotografije), dosta je brz mobitel u reakcijama, lagan je, ima odlične programe, baterija uz povremeno korištenje interneta mi traje 2 i pol dana.. u svakom slučaju, za tri puta manje novaca sam dobio mobitel koji je u najmanju ruku u rangu Samsunga, Sonyja i iPhonea..

Komentiraj...
Vidi sve komentare