To je to što me zanima!

Hoće li Rimac s Appleom raditi na zajedničkom automobilu?

U velikoj reportaži Amerikanci na portalu Jalopnik navode kako pokretanje automobilskog start-upa u nekad komunističkoj Hrvatskoj nikako nije bio lagan zadatak...
Vidi originalni članak

Američki portal Jalopnik oduševio se kompanijom Mate Rimca i električnim automobilima koji se proizvode u Svetoj Nedelji kod Samobora. U velikoj reportaži Amerikanci navode kako pokretanje automobilskog startupa u nekad komunističkoj Hrvatskoj nikako nije bio lagan zadatak. Dodaju i da Rimac nije imao nikakvu potporu vlade kao ni lokalnog stanovništva. 

Jalopnik svoje čitatelje upućuje u činjenicu da je Rimac nedavno na sajmu automobila u Ženevi predstavio publici novi proizvodni model električnog automobila Concept_S.

Ono što je najbitnije su i glasine koje, kako navode, kruže, a govore o mogućoj suradnji Rimac Automobila i Applea. Hoće li to biti suradnja na nedavno najavljenom samovozećem automobilu ili na nekom drugom projektu zasad nije poznato, a sam Rimac nije želio komentirati ova nagađanja. 

Iz tvrtke Rimac automobili nisu htjeli demantirati, ali ni potvrditi ove glasine, već su dodali kako rade s nizom tvrtki iz automobilske i drugih industrija, a naravno radi se o ugovorima koji su tajni.

- Stvarajući radna mjesta, unaprjeđujući tehnologiju i čineći aute bržima i efikasnijima, Rimac bi mogao promijeniti način prijevoza na bolje - pišu Amerikanci. 


 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • 27.03.2016.

    Koja budalastina pa za komunizma se u hrvatskoj proizvodilo sve i svasta a stalo u kapitalizmu. Nije bitno politicko i radnicko uredjenje nego jesu li na vlasti sposobni i poduzetni ljudi. Naravno da kod nas ima projekata za pokretanje investicija samo sto su nasoj vladi najbitniji partizani. Ako ministri po prirodi nisu menadzeri sto bi trebao biti njihov posao, svejedno je dolaze li iz sdp-a ili hdz-a.

  • Hiroo_Onoda 27.03.2016.

    Znao sam da mu tata ima ljepljive prste, ali nisam znao daje tako popularan na tjeralicama.

  • vekizveki 26.03.2016.

    Toliko je uspješan da ga više nemrem gledat!

Komentiraj...
Vidi sve komentare