To je to što me zanima!

Mladi Hrvat uspio u Silicijskoj dolini i podijelio svoja iskustva

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
S osnivačem uspješnog Farmerona razgovarali smo na startup srijedi. Govorio je o izazovima u pokretanju posla, ali i razlozima zbog kojih tvrtka radi na 2 kontinenta
Vidi originalni članak

Ne slažem se s tvrdnjom da mladi ljudi koji imaju ideje i rade na idejama ne mogu uspjeti odavde, rekao je osnivač Farmerona, Matija Kopić za 24sata. No, ono što on zagovara i za što se zalaže je to da se ne može uspjeti samo u Hrvatskoj, već da treba ciljati globalno. Mladi poduzetnik kaže da planiraju tvrtku i razvojni tim bazirati u Hrvatskoj, ali da će prodaju i infrastrukturu voditi iz SAD-a.

Farmeron je aplikacija koja farmerima pomaže u vođenju i organizaciji cijelog sustava, a koristi se na 368 farmi u 14 zemalja svijeta. 

Kopić je rekao kako su o odlasku u SAD počeli razmišljati nakon što su dobili ponudu od investitora. Kaže da su dobro razmišljali, a da su ponudu prihvatili jer su tada jako puno upita, oko 40 posto, dobivali baš iz SAD-a.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • sarma123 07.03.2012.

    Evo primjera što se može trudom, voljom i borbom za posao. U ovakvo vrijeme je to nešto neophodno za preživljavanje, pogotovo na zapadu gdje vlada žestoki kapitalizam. Gdje si bez love ili nekog stvorenog vlasništva nitko i ništa. Svaka čast !

  • forrest gump_1 07.03.2012.

    Jedino vani i moože uspjet . Kod mene su napredovali sinovi od svih šefova , a inače su glupi da si neznaju ni nos obrisat . Zanimljivo . Napredak na hrvatski način .

  • user_145210 07.03.2012.

    Imamo pametne ljude, zašto ih nema u Saboru?

Komentiraj...
Vidi sve komentare