To je to što me zanima!

Mercedes neće više imati ručne mjenjače, a jako će smanjiti i broj dizelskih motora u ponudi

Zbog razvoja električnih automobila Mercedes namjerava usporiti razvoj motora s unutrašnjim izgaranjem te potpuno ukinuti ručne mjenjače. Uskoro stiže niz njihovih novih električnih auta
Vidi originalni članak

Mercedes će se u bliskoj budućnosti uvelike koncentrirati na elektrifikaciju te će stoga "skresati troškove" na drugim područjima. Jedna žrtva bit će i ručni mjenjač. Mercedes ručni mjenjač neće ukinuti preko noći, no definitivno je odlučeno da u skorijoj budućnosti više neće biti Mercedesa s ručnim mjenjačem. 

Udio modela s ručnim mjenjačima u prodaji Mercedesa vrlo je malen, pa tvrtka više ne želi trošiti novac na daljnji razvoj i proizvodnju mjenjača kojeg samo rijetki kupci žele. U SAD-u je Mercedes još 2015. prestao nuditi modele s ručnim mjenjačem. 

Velike iznose novca Mercedes namjerava uštedjeti drastičnim smanjenjem klasičnih motora u ponudi. Do kraja desetljeća Mercedes će mnogo manje razvijati motore s unutrašnjim izgaranjem te namjerava smanjiti broj takvih ponuđenih motora za čak 70 posto. "Najveće žrtve" te redukcije trebali bi biti dizelski motori. 

ROMOBIL SA ZVIJEZDOM Najsporiji i najlošije opremljen Mercedes kojeg ste ikad vidjeli

S druge strane Mercedes će mnogo više ulagati u električne i elektrificirane modele. Tako bismo idućih godina mogli ugledati prve električne i elektrificirane AMG i Maybach modele. Dobar uvod u tu električnu ekspanziju predstavljat će luksuzna limuzina EQS, električna alternativa S-klasi koja na tržište treba stići iduće godine. Auto je trenutno u završnoj fazi testiranja, a s jednim punjenjem moći će prevaljivati do 700 kilometara.

Uskoro bi trebali stići i električni modeli EQA, EQB i EQV. Mercedes smatra da će već 2030. godine 50 posto njihove prodaje činiti električni i plug-in hibridni modeli. 

 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • rothmans 20.10.2020.

    ručni mjenjač nikad više!!!!

  • max2017 18.10.2020.

    višenamjenski motorić od usisača,koji miksa povrće a može i voziti tri putnika koji obave dijetu i postignu 45kg.......to je sretna budućnost Mečke ??...Sreća da ima uščuvanih primitivnih automobila od min 2-3 litre i 6 cilindara koji ne odlučuju sami o vožnji..........

  • 13.10.2020.

    Mislim da je automobilizam dosegao plafon tamo 2016...Ovi novi su sve puno plastike + 1.0 zapremnine 👎🏻

Komentiraj...
Vidi sve komentare