To je to što me zanima!

Mercedesova digitalna svjetla mogu projicirati upute vozaču

Mercedesova pametna svjetla su evolucija Matrix LED tehnologije, a algoritam prati informacije sa kamera, radara i drugih senzora kako bi znao što je ispred vozila i prilagodio rasvjetu
Vidi originalni članak

Kvalitetna svjetla omogućuju bolju preglednost, ali mogu nam pomoći i izbjeći brojne krizne situacije zbog čega brojni proizvođači rade na raznim inovacijama kako bi imali što bolji pogled na cestu u noćnoj vožnji. Mercedes je ovih dana predstavio 'digitalna svjetla' kojima se svjetlosni snop može tako precizno kontrolirati da svjetla poput projektora ispred vozača mogu projicirati upute iz navigacije ili druge kompleksne simbole. Mercedes ih naziva HD svjetlima, a planiraju ih uskoro uvesti i na svoja vozila. 

Zahvaljujući algoritmu koji prati informacije iz okoliša preko senzora, kamera i radara, automobil može u stvarnom vremenu prilagoditi svako od dva milijuna mikro zrcala. Tako će moći spustiti osvjetljenje kako ne bi zaslijepili pješaka, a u videu prikazuju i da svjetla pred pješaka mogu projicirati zebru kako bi mu dali do znanja da može sigurno prijeći cestu. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • eklasa 11.12.2016.

    Ahhhh evo jos jedne novotarije od drage nam Mazde... ups, ipak Mercedesa... 😁😉

  • pakikpokik 10.12.2016.

    nek ide sve u pm i tehnologija... pa sad sam za lagunu 12 god. staru platio žarulju 700kn.. pa ko če to sranje onda servisirat kad ode...

  • kuku meni73 10.12.2016.

    Još jedan sklop za kvarenje. Bit će to projiciranje zanimljivo vidjet na našim prometnicama pokrpanih u 50 nijansi sive.

Komentiraj...
Vidi sve komentare