To je to što me zanima!

Meta pod istragom u Italiji

Ugovor Mete i SIAE-a istekao je u siječnju, a pregovori o njegovom produljenju zapeli su i Meta je krajem ožujka na svojim platformama zabranila glazbu izvođača koje društvo zastupa
Vidi originalni članak

Talijanski regulator za tržišno natjecanje izvijestio je da je pokrenuo istragu protiv Facebookovog vlasnika Mete, tvrdeći da je u pregovorima s društvom umjetnika o isplati naknada za objavu njihovih djela zloupotrijebila dominantnu poziciju na tržištu.

Talijansko društvo SIAE zastupa glumce, plesače i druge umjetnike, a s Metom je pregovaralo o dodjeli licence za korištenje njihovih autorskih djela na platformama poput Facebooka i Instagrama.

Metine platforme pregovaraju s društvima koja zastupaju umjetnike o uvjetima objave njihovih djela i o isplati naknada.

Ugovor Mete i SIAE-a istekao je u siječnju, a pregovori o njegovom produljenju zapeli su i Meta je krajem ožujka na svojim platformama zabranila glazbu izvođača koje društvo zastupa.

Glazba članova talijanskog društva više nije dostupna ni u starijim postovima.

Prema stajalištu regulatora, Meta je time iskoristila ekonomsku ovisnost SIAE-a i naštetila njegovoj konkurentnosti. Vlasti napominju da je Meta također spriječila glazbenike SIAE-a da svoja djela plasiraju na drugim društvenim mrežama.

Američka kompanija spremna je surađivati s talijanskim vlastima, rekao je u srijedu glasnogovornik Mete, dodajući da želi postići sporazum koji bi odgovarao obje strane.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare