To je to što me zanima!

Metronet postao Microsoftov partner za rješenja u oblaku

Proocjene su kako bi vrijednost cloud tržišta u 2018. trebala porasti na 200 milijardi dolara, dok će korištenje cloud aplikacija narasti na 50 milijardi.
Vidi originalni članak

Metronet postaje prvi Microsoftov hrvatski CSP (Cloud solution partner) partner koji će pružati cloud usluge poslovnim korisnicima. Tako je svim poslovnim subjektima u Hrvatskoj od danas i kroz Metronet dostupan Microsoftov cloud paket usluga, od Officea 365, Azurea, One drivea, Enterprise mobility suitea do Microsoft Dynamcis CRM-a. 

Osim prodaje, Metronet će korisnicima biti i podrška u odabiru rješenja, implementaciji, migraciji podataka, ali i tijekom korištenja čime bi tvrtke trebale iskoristiti puni potencijal svih tih usluga. Sve usluge i komunikacija će se obavljati preko Metronetova portala www.cloudmarket.hr. 

- Računarstvo u oblaku (Cloud) je jedan od globalnih megatrendova koji ima bitan utjecaj na transformaciju poslovnih modela s obzirom da danas tvrtke ne moraju značajno kapitalno investirati da bi bile globalno prisutne.  Osim značajnog smanjenja troškova te podizanja produktivnosti u poslovanju korištenjem rješenja u oblaku značajno se podiže i inovacijski te transformacijski potencijal tvrtki - rekao je Ivan Vidaković iz Microsofta. Dodao je da lokalne tvrtke te trendove uspješno prate.

Inače, procjene su kako bi vrijednost cloud tržišta u 2018. trebala porasti na 200 milijardi dolara, dok će korištenje cloud aplikacija narasti na 50 milijardi. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mali zeleni prigorec 04.11.2015.

    A kaj kad je sunčano i nema nigdje ni jednog oblaka?!?

  • Dalmatinac112 04.11.2015.

    dok god su brzine interneta kakve jesu u hrv, cloud ce biti neupotrebljiv

Komentiraj...
Vidi sve komentare