To je to što me zanima!

Od čega se sastoji međukatna konstrukcija montažne kuće?

Međukatna konstrukcija u montažnoj kući sastoji se od konstrukcijskih drvenih greda dimenzija 8x22 cm na razmaku 40-50 cm
Vidi originalni članak

Dimenzije i razmak između konstrukcijskih greda ovisi o statičkom proračunu. Razmak između greda ispunjava se toplinskom izolacijom od mineralne vune debljine 10 cm. S donje strane se postavljaju vatrootporne gipsane ploče debljine 12,5 mm. S gornje strane se postavlja vlagootporna ploča od iverice. Kako bi se poboljšala zvučna izolacija između katova, na ivericu se postavlja tvrda kamena vuna ili tvrdi stiropor kao podloga za završnu podnu oblogu ovisno o namjeni prostorije. 

Stropna konstrukcija kod prizemnica, kao što je kuća obitelji Leljak, je donji pojas krovnog nosača na koji se postavljaju letve i gips kartonske protupožarne ploče debljine 12,5 mm, a ispuna je mineralna vuna debljine 30cm s parnom branom. Kod kuća s potkrovljem postavlja se mineralna vuna s parnom branom u kosini krova i središnjem spuštenom stropu te letve i gips kartonske protupožarne ploče debljine 12,5 mm.

Pročitajte više o temi na stranici Niskoenergetska kuća 2 od A - Ž.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • klanjcan 20.12.2015.

    Reklamni clanak!! Zasto to ne pise u naslovu????

Komentiraj...
Vidi sve komentare