To je to što me zanima!

Miroslav Radman misli da je otkrio 'eliksir mladosti'

Radman se nada da će uskoro napraviti napitak koji bi bio eliksir mladosti. On bi spriječio starenje i omogućio pomlađivanje. Otkriće će se testirati
Vidi originalni članak

Znanstveni tim akademika Miroslava Radmana na putu je da kod kod vrlo otpornih organizama izolira male molekule koje štite sve proteine, uključujući i posebne "proteine liječnike" koji održavaju život. Smatraju da bi mogli otkriti "eliksir mladosti".
- Mislimo da smo stavili prst na kemiju života, na ono što limitira život - rekao je Radman. Njegov znanstveni tim, naime, otkrio je "molekularnu osnovu robusnosti organizama", čiji su preci počeli živjeti prije par milijardi godina. Riječ je o bakteriji Deinococcus radiodurans i organizma rotifer koji su otporni na uvjete života i čije molekule, za razliku od ljudskih, štite "proteine liječnike" koji popravljaju greške ili oštećenja u svim važnijim molekulama.
- Prije moguće primjene otkrića, osim izoliranja molekule potrebno je provesti testove na životinjama i ljudima i utvrditi optimalnu koncentraciju molekule koju bi se unosilo u organizam hranom, pićem ili tabletama - rekao je Radman.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • MG2008 24.11.2008.

    Ma ja mislin da se on bavi glupostima i da su se ljudi počeli Bogva igrat.

  • Gatsby 22.11.2008.

    Ja sam ovo otkrio prije 344 godina, i više mi je preko K vječite mladosti , prestao sam uzimati eliksir jer su mi hemoroidi izašli od njega.

  • trešnja 21.11.2008.

    Išta bi bilo da izmisle eliksir života i da više nitko ne stari i umire,šta bi to bilo?Zar mislite da Bog nije znao šta radi kad je ostvario čovjeka,nego će znanost sad otkriti nesmrtnost.To su samo prazne fraze i namamljivanje novaca na njihov mlin,pa udri po naivnim ljudima koji nikada ne bi umrli...je...je...

Komentiraj...
Vidi sve komentare