To je to što me zanima!

Moćan i skup: Isplati li se veće ulaganje u Samsung S6 edge?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
S6 i edge dijele sve bitne karakteristike, a iako edge izgleda odlično, njegovi su zakrivljeni rubovi nedovoljno iskorišteni dok je sam uređaj prilično skuplji od S6
Vidi originalni članak

Uz zakrivljeni ekran s obje strane, odlični Samsungov Galaxy S6 pretvorio se u još ljepši telefon. S pravom se kaže da je ovo premium model, a tako i košta ( 1000 kuna više od S6 ). Galaxy S6 edge dijeli skoro sve bitne specifikacije kao i S6, ali s ekranom koji se prelijeva s rubova iznimno je poželjan i teško ćete ga zamijeniti za neki drugi telefon.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, upravo taj zakrivljeni dio telefona je onaj gdje Samsung ne briljira. Note Edge pokazao nam je koliko rubni paneli mogu imati korisnih primjena. Ovdje je sučelje svedeno u osnovi na alat za određene notifikacije, a čak su i to mogli bolje riješiti. Problem se javlja i u nekim aplikacijama u kojima preko rubova ekrana prelazi dio koji morate pročitati, a i slika je lagano iskrivljena.

Samsungova zamisao je da telefon stoji na stolu s ekranom prema dolje te da svjetlosni efekti i boje vama signaliziraju što se događa. No, koliko nas uopće ikad tako ostavlja telefon.

Zakrivljena gornja strana telefona i donja ravna također mogu nekome biti smetnja u svakodnevnom korištenju. Ipak je prirodnije da nam zakrivljeni dio leži u ruci.

Samsung je u izradi S6 odlučio koristiti premium materijale, doradili su dizajn i samu konstrukciju. Staklo s obje strane metalnog okvira daje dojam da je S6 edge skup koliko i košta, a napokon su se riješili plastike, koja bi ipak trebala biti rezervirana za telefone koji nisu top modeli.

U unutrašnjosti nas čeka mrvicu veća baterija u odnosu na S6 (2600 mAh - 2550 mAh) te isti Exynos procesor s osam jezgri kojima pomaže 3 GB radne memorije. Dovoljno da sve radi kad želite i kako želite. Možete birati između modela s 32, 64 i 128 GB memorije, a Samsungova želja očito je da uzimate modele s više memorije, jer memorijsku karticu nećete moći staviti u ovaj telefon. Naravno, ovom problemu možete doskočiti cloud servisima na koje ćete spremiti svoju glazbu i sve što vam ne stane na telefon, ili USB stickom koji ima micro USB ulaz.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • drzsee 27.04.2015.

    i onda kažu hr u krizi, recesija, loš život....a mobiteli od 7 tisuća kn se prodaju ko paštete...

  • 26.04.2015.

    Bas sam si neki dan kupio Edge(32gb).Mobitel kao svaki drugi...dizajn je puno bolji...opcija ima i previse,kamera jako kvalitetna,brz je dosta sto se interneta tice a i svega ostalog.Zakrivljen ekran mi i nije bas nesto.Mislim da je to samo marketinski trik...kao nije ni jedan takav.Uglavnom dobar je ali preskup.Eh i da dodam.Ako ga koristite onako "fino".....baterija traje 3,4 sati(mislim na igrice,3g,wifi)

  • Greiner 26.04.2015.

    eh sto nisam pricekao 2 tjedna kad sam uzimao telefon..sad bi imao S6

Komentiraj...
Vidi sve komentare