To je to što me zanima!

Musk je odstupio s čela Tesle: Kažnjen s 20 milijuna dolara

Musk će nastaviti svoj posao kao direktor kompanije, no ne može biti predsjednik uprave iduće tri godine. Također mora platiti 20 milijuna dolara nagodbe
Vidi originalni članak

Elon Musk, suosnivač i direktor tvrtke Tesla dao je ostavku s mjesta predsjednika uprave kompanije, no ostat će kao direktor nakon što je optužen za 'lažne informacije' koje je širio na društvenoj mreži Twitter o kompaniji. 

On je u objavama tvrdio da su investicije u Teslu osigurane i da samo treba glasove dioničara da nastavi s radom, no to je ispalo netočno. Također je tvrdio da će dionice skočiti više od šest posto, no njihova cijena pala je čak 13 posto. 

'NIGDJE NE SMIJE BITI DIREKTOR' Optužili su Elona Muska za prijevaru: 'Maknite ga iz Tesle'

Musk će nastaviti svoj posao kao direktor kompanije, no ne može biti predsjednik uprave iduće tri godine. Također mora platiti 20 milijuna dolara nagodbe.  Tvrtka Tesla platit će drugih 20 milijuna dolara, a dva direktora zamijenit će Muska, piše Daily Mail. 

Elon Musk javno se potužio i na Komisiju za vrijednosnice i burzu Sjedinjenih Američkih Država (SEC) koja ga je i tužila. 

- Ova neopravdana akcija SEC-a me rastužila i razočarala. Uvijek sam radio najbolje što sam mogao u interesu istine, transparentnosti i investicija. Integritet je najveća vrijednost u mom životu, a činjenice će pokazati da to nikad nisam kompromitirao - kazao je Musk. 

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • ars 02.10.2018.

    iduća verzija tesle je 2.0 TDI

  • x00x 30.09.2018.

    kad ce isporuka trojke?

  • 30.09.2018.

    tu mu je kraj karijere

Komentiraj...
Vidi sve komentare