To je to što me zanima!

Musk se povlači, našao je novu šeficu koja će mu voditi Twitter

Milijarder je priopćio da će njegova uloga prijeći na mjesto izvršnog predsjednika Twittera i glavnog tehnološkog direktora
Vidi originalni članak

Elon Musk je na Twitteru objavio kako je zaposlio ženu koja će od njega preuzeti dužnost glavne izvršne direktorice društvene mreže Twitter. 

Nije imenovao ženu, ali je rekao da će ona početi za otprilike šest tjedana.

- Uzbuđen sam što mogu objaviti da imam novu izvršnu direktoricu (CEO) za X/Twitter. Počinje s radom za otprilike 6 tjedana! Moja će uloga prijeći u funkciju izvršnog direktora & CTO-a (glavni tehnološki direktor), nadgledanje proizvoda, softvera i Sysopa - napisao je na Twitteru.

Musk je dugo je inzistirao na tome da nije stalni izvršni direktor tvrtke.

Preko šest mjeseci govorio je da planira pronaći novog izvršnog direktora za Twitter sa sjedištem u San Franciscu. Sredinom studenog, samo nekoliko tjedana nakon što je kupio platformu društvenih medija za 44 milijarde dolara, rekao je sudu u Delawareu da ne želi biti izvršni direktor nijedne tvrtke, javlja AP.

POBOLJŠAVA PLATFORMU Elon Musk: S Twittera ćemo ukloniti sve račune koji su neaktivni već nekoliko godina

- Očekujem da ću smanjiti svoje vrijeme na Twitteru i s vremenom pronaći nekog drugog tko će voditi Twitter - govorio je tada.

Samo nakon mjesec dana kasnije, u prosincu, je objavio kako će dati ostavku na mjesto izvršnog direktora. Obećanje je uslijedilo nakon što su ga milijuni korisnika Twittera zamolili da odstupi u anketi koju je milijarder sam napravio i obećao da će je se pridržavati.

U veljači je na konferenciji rekao kako očekuje da će pronaći izvršnog direktora za Twitter "vjerojatno do kraja ove godine".

Podsjetimo, Elon Musk je Twitter kupio listopadu 2022 godine za 44 milijarde dolara, a prvi potez mu je bio otpuštanje najvišeg vodstva te društvene mreže.

MUSK UVODI Twitter želi omogućiti čitateljima kupnju pojedinačnih članaka jednim klikom

Idi na 24sata

Komentari 3

  • beetleblues 23.05.2023.

    Musk za predsjednika SAD. Dosta je vise starih ishlapljenih mediokriteta.

  • Piver 11.05.2023.

    on jei dalje vlasnik to sto nije CEO ne umanjuje njegov vlasnicku ulogu a to mnogi zanemaruju(oni koji zele da se on makne s twittera)

  • global 11.05.2023.

    kupio je, masno preplatio... ima pravo radit šta hoće

Komentiraj...
Vidi sve komentare