To je to što me zanima!

Slijepi putnik na letu za ISS: Astronauti voze i bebu Yodu

Radi se o prvoj šestomjesečnoj "operativnoj" misiji kojom se potvrđuje nastavak letova s ljudskom posadom iz SAD-a iz svibnja, nakon devetogodišnjeg prekida i ovisnosti o Rusiji
Vidi originalni članak

SpaceX, kompanija poduzetnika Elona Muska, lansirala je noćas četiri astronauta na let do Međunarodne svemirske postaje (ISS).

Novoprojektirana SpaceX kapsula Crew Dragon, koju je posada nazvala Otpornost, podigla se s rakete SpaceX Falcon 9 iz NASA-inog svemirskog centra Kennedy u Cape Canaveralu na Floridi.

POGLEDAJTE VIDEO

Let do ISS-a traje 27 sati.

Posadu čine Amerikanci Michael Hopkins, Victor GloverShannon Walker, te Japanac Soichi Noguchi.

Pristajanje na ISS predviđeno je u utorak u zoru, po našem vremenu.

Radi se o prvoj šestomjesečnoj "operativnoj" misiji kojom se potvrđuje nastavak letova s ljudskom posadom iz Sjedinjenih Država iz svibnja, nakon devetogodišnjeg prekida i ovisnosti o Rusiji.

NOVO LANSIRANJE SpaceX u subotu ponovno kreće na ISS, u posadi 4 astronauta

SpaceX, tvrtka koju je osnovao Elon Musk, prethodno je uspješno završila pokaznu misiju koja je trajala od svibnja do kolovoza, tijekom koje je dvoje astronauta poslala na ISS i vratila ih na Zemlju bez teškoća.

Članovi iduće misije s ljudskom posadom planirane krajem ožujka 2021. bit će Europljanin Thomas Pesquet, dva Amerikanca i Japanac. 

Oni bi trebali poletjeti na raketi koja je i noćas išla u svemir. Ovo je bio još jedan uspješni povratak za Falcon 9, koji se spustio na platformu u Atlantiku te će raketu pripremiti za novu misiju NASA-e.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • batman777 16.11.2020.

    ma ni slučajno jednu kameru prema zemlji okrenuti, najljepše je gledat kako motori rade.

  • Prehlađeni Predsjednik 16.11.2020.

    Podrška Znanstvenicima 21. stoljeća na kurenju milijardi za plutanje u bestežinskom stanju. Sada je krajnje vrijeme da riješe i taj nesretni RNA niz koji na Zemlji milijarde drži u torovima. 🤡

  • faithless 16.11.2020.

    To nije Yoda

Komentiraj...
Vidi sve komentare