To je to što me zanima!

Na 'izvanzemaljskoj aukciji' se nude svemirska odijela i rover

Odijela sa samih početaka svemirskih istraživanja te 300 drugih predmeta naći će se na dražbi aukcijske kuće Bonhams. Nude se i oznake prve posade na Mjesecu
Vidi originalni članak

Svemirska odijela, model rovera za Mjesec te oznake koje su nosili astronauti koji su prvi sletjeli na Zemljin satelit 1969. godine bit će među skoro 300 predmeta vezanih uz istraživanje svemira na dražbi aukcijske kuće Bonhams, piše Reuters. Oznaka s orlom koji nosi grančicu masline iznad površine Mjeseca, mogla bi se prodati za 60.000 dolara. Bogati zaljubljenici u svemir moći će kupiti i svemirska odijela iz projekta Mercury s ranih dana svemirskih istraživanja. 

- Ova odijela predstavljaju najranije dane istraživanja svemira, kada je naš svijet bio puno manji. Mogla bi se povući i paralela s vremenom kad je Kolumbo krenuo u svoja istraživanja 1492. godine - kaže Cassandra Hatton iz Bonhamsa. Dodaje da nitko nije znao hoće li se vratiti i da su mogli samo zamišljati što će vidjeti na svom putovanju. Odijelo bi se moglo prodati za 8000 do 12.000 dolara, a koristilo se oko 1960. godine te je imalo poboljšanja u odnosu na odijela iz prve faze. Rijetko rusko odijelo Striž, samo jedno od 27 napravljenih, moglo bi se prodati za 20.000 dolara. Aukcija će biti 8. travnja u New Yorku.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • DenisB_1 28.02.2014.

    Ako ne mogu kupiti svog marsovca onda neću ni te predmete kupovati.

  • CptNemo 28.02.2014.

    Ma super, ali po rover si moraš sam otići, ne dostavljaju. Na Mjesec.

  • giustizia 27.02.2014.

    Meni su veca fora (a i vjerodostojnija su) ona iz Star Treka... pa jos kad bi nasla negdje pravi Enterprise - tako mi Alaaha ak ne bi sfondala dinersicu :)) No price :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare