To je to što me zanima!

Nadogradite WhatsApp: Bug može ugroziti 200 mil. ljudi

Sigurnosna tvrtka Check Point otkrila je propust u web verziji popularne aplikacije za slanje poruka kojim hakeri mogu onemogućiti pristup vašim datotekama
Vidi originalni članak

Propust u web verziji WhatsAppa mogao bi 200 milijuna korisnika ostaviti na meti hakerskih napada, upozorila je tvrtka Check Point. 

Kako navode, bug omogućuje hakerima da pošalju malware s kodom kojim bi mogli zahtijevati od žrtava da plate kako bi opet mogli pristupiti svojim datotekama (ransomware). 

Ovo su uočili samo u web verziji aplikacije za slanje poruka i već su upozorili WhatsApp koji je uključio zakrpu u posljednjoj verziji aplikacije. Stoga se upozorava preostale korisnike da ažuriraju aplikaciju kako bi zaštitili svoja računala. Web verziju WhatsAppa koristi oko 200 milijuna ljudi, u odnosu na ukupnih 900 milijuna korisnika. 

WhatsApp u web verziji funkcionira kao i na mobitelu te možete slati poruke, kontakte, audio zapise... No, problem je u vCard formatu koji sadrži podatke o kontaktima. Sve što haker mora napraviti je poslati virtualnu vizitku koja izgleda kao i prava, ali sadrži opasni kod. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • iPhonchek 09.09.2015.

    a sta jadni nogu preko whatsappa ukrast majke ti svete. kad vide sto se dopisujemo nebi vise nikad upalili kompjuter! :D

  • Lalala5 09.09.2015.

    A tehnika ide dalje, sve dalje....

  • svejedobro 09.09.2015.

    Ne moraš izaći iz svog doma, a mogu te ucijeniti... Svi bi danas lovu na lijepe oči...

Komentiraj...
Vidi sve komentare