To je to što me zanima!

Najbrža veza na svijetu: Južna Koreja sada nudi i Giga LTE

Uslugu su pripremali u suradnji sa Samsungom, te je najavljeno da će Samsung na svojim glavnim modelima omogućiti softverski dodatak za korištenje GiGA LTE mreže
Vidi originalni članak

Jeste li zadovoljni brzinom svog mobilnog interneta? Da ste u Južnoj Koreji sigurno biste bili. Najveći telekom ove zemlje KT objavio je da u promet pušta najbrži komercijalni mobilni internet na GiGA LTE tehnologiji. KT je povezao svoju LTE pokrivenost s lokaliziranim Wi-Fi mrežama i tako kreirao uslugu koja korisnicima donosi podatke brzinom do nevjerojatnih 1.17 gigabita u sekundi

KT ima 200.000 baznih stanica, te 140.000 Wi-Fi hot spotova instaliranih diljem Južne Koreje. Planiraju cijelu zemlju pokriti ovim super brzim mobilnim internetom. Već sada imaju uvjete koje možemo nazvati super brzima jer su im trenutne LTE mreže oko 300 megabita po sekundi, što su  zavidne brzine bilo gdje na svijetu pa čak i kad se ne radi o internetu za mobilne uređaje. Nova usluga bi, pak, Korejcima omogućila još četiri puta veće brzine. Iako, to u praksi neće značiti da će svaki korisnik uvijek moći koristiti maksimalnu brzinu od 1.17 gigabita, sigurno će biti puno brže nego što veći dio svijeta ima.

Osim većih brzina KT nastoji korisnicima omogućiti i veće kapacitete i bolji protok podataka, i to za čak 1000 puta do 2020. godine. To bi omogućilo ugodno i prebacivanje i korištenje videa ultra visoke rezolucije 8K, te hologramskih usluga ultra visoke rezolucije. 

I KT-ovi konkurenti SK Telekom i LG Uplus također su najavili svoje super brze mobilne mreže. KT je uslugu pripremao u suradnji sa Samsungom, te je najavljeno da će Samsung na svojim glavnim modelima Galaxy S6 i S6 Edge odmah omogućiti softverski dodatak za korištenje GiGA LTE mreže. 

Što je GiGA LTE?

GiGA LTE je svojevrsni tehnološki prijelaz između 4G i 5G mreže. 5G mreže trebale bi znatno povećati brzine, no 5G standard još nije definiran i ne očekuje se da će biti u komercijalnoj upotrebi još nekoliko godina. Više-antenska LTE-A tehnologija koja spaja wireless signale dalekog dometa s lokalnim hot spotovima je ono što neki vide kao smjer razvoja za 5G mrežu. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Miljac89 25.06.2015.

    preko žice 2.5mbita... hvala tcom :)

  • TrtaMrtaaa 24.06.2015.

    ne jadajte se ljudi!! :D kad dođe bit će nam gore !!(na zdravlje mislite)!

  • 24.06.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare