To je to što me zanima!

Najbrže prodavana konzola: PS4 kupilo 20,2 milijuna ljudi

Za manje od godinu i pol Sonyjeva konzola stigla je do 20 milijuna prodanih primjeraka. Usporedbe radi, PlayStation 2 trebao je za to godinu i sedam mjeseci
Vidi originalni članak

Sony je opet objavio kako imaju razloga za slavlje. Njihov ključni proizvod, konzola PlayStation 4 do početka ožujka se prodala u 20,2 milijuna komada. Što znači da je PS4 i najbrže prodavana konzola svih vremena. 

Lansirali su je u studenom 2013. godine, prema čemu je za manje od godinu i pol stigla do praga od 20 milijuna prodanih primjeraka. Originalnoj konzoli za taj je broj trebalo dvije godine i 8 mjeseci, dok je druga generacija taj broj ostvarila u godinu i sedam mjeseci. 

Usporedbe radi, Nintendo Wii U se od studenog 2012. do prosinca prodao u 9,2 milijuna primjeraka, a Microsoft je objavio kako su u otprilike godinu dana prodali 10 milijuna novih Xboxa One, prenosi WSJ. 

Iz Sonyja su istaknuli i kako imaju velik broj naslova koji tek dolaze, a trebali bi biti mamac za nove potencijalne igrače. 

Morpheus stiže u prvoj polovici sljedeće godine

Sony je lani predstavio prototip Morpheusa, svojih naočala za virtualnu stvarnost, a na GDC-u  su sada rekli kako bi naočale na tržištu trebale biti u prvoj polovici 2016. Kažu da žele raditi na tome da igrači imaju osjećaj kao da su ušli u svijet igara te su otkrili i detalje nove verzije prototipa. Tako sadašnji Morpheus ima veći, 5,7-inčni OLED ekran, FULL HD rezolucije. Bolja je brzina osvježavanja slike, ali i manja latencija što znači da će slika biti prirodnija i brža. Poboljšali su i praćenje položaja te cijeli dizajn.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • deniman 04.03.2015.

    super je ps4 imao sam ga i ja ali plačanje tolike love za jednu igru je previše treba samo malo pričekati kad se budu davale malo bolje igre za ps pretplatu, ali otkad sam prodao ps4 i dodao lovu za komp odmah vidiš koja je razlika u grafi i fps-ima skoro sve igre se vrte na full i sa 60 fps što je na ps4 teško zbog ograničene snage, ovako dragon age, the evil within dying light itd sam odigra besplatno osim što sam platio internet

  • dinkman 04.03.2015.

    I jos uvijek kosta 400€! :(

  • Halerinho 04.03.2015.

    Cudno trziste,najbolje se prodaje konzola koja najmanje nudi.Sony bi trebao bit zahvalan propagandi i zadrtim zaljubljenicima marke Playstation.

Komentiraj...
Vidi sve komentare