To je to što me zanima!

Najbrži phablet: Ascend Mate7 cilja na kupce Galaxy Notea 4

Treći globalni proizvođač planira pojačati svoju poziciju, a Ascend Mate7 i G7 su novi telefoni koji će im u tome pomoći. Za 'Matu' kažu da je najbrži phablet
Vidi originalni članak

Huawei očito ima velike planove i na sajmu IFA u Berlinu predstavili su nove uređaje kojima žele pomrsiti račune Appleu i Samsungu. Veliki 6-inčni Ascend Mate7 tako je stigao kako bi se borio sa svježe predstavljenim Noteom 4, a tu je i novi Ascend G7 s 5,5-inčnim HD ekranom. On je zadužen za podizanje konkurencije u srednjoj klasi. Huawei je u petak objavio i da će njihov Ascend P7 dobiti limitiranu verziju sa safirnim staklom, kakav bi trebao biti i na iPhoneu 6. Čvršće je od Gorilla Glassa, ne i neuništivo, ali i ne od čistog safira, a u ovom videu možete vidjeti o kakvom se točno staklu radi.

Ascend Mate7

Iz Huaweija kažu da je ovo najbrži telefon s velikim ekranom, a pogoni ga Huaweijev Kirin 925 procesor s osam jezgri. Točnije, telefon se sastoji od četiri velika A15 1.8GHz i četiri mala A7 1.3GHz čipseta koji su aktivirani u različitim konfiguracijama. Mate7 tako štedi do 50 posto baterije kad koristi manje jezgre za napajanje standardnih aplikacija koje se najčešće koriste. Na veće se prebacuje tijekom igranja igara, a dodatne jezgre aktiviraju se i ako je u upotrebi 85 do 95 posto mogućnosti jednojezgrenih mogućnosti.

Telefon dolazi s Full HD ekranom te opcijom otključavanja uređaja otiskom prsta, a iz Huaweija kažu da je njihova metoda trenutnog otključavanja 80 posto brže otključavanje nego na uređajima sa sporom funkcijom prepoznavanja dok korisnik klizne prstom po ekranu. Podržava LTE Cat6 standard, a u 7,9 mm tankom kućištu smjestila se baterija kapaciteta 4100 mAH. Hoće li u stvarnosti izdržati dva dana korištenja, kao što Huawei tvrdi, tek treba vidjeti. Stražnja 13-megapikselna kamera dolazi sa Sonyjevom četvrtom generacijom BSI senzora i otvorom blende od f/2.0, dok prednja kamera snima fotografije od 5 megapiksela. Telefon će stajati 499 eura (2GB RAM, 16 GB), dok će 100 eura više stajati verzija sa 3 GB RAM-a i duplo više memorije, a u prodaju stiže tijekom jeseni.

Ascend G7

Ascend G7 pak dolazi sa 5,5-inčnim 720p ekranom te 13-megapikselnom kamerom i prednjom kamerom od 5 megapiksela. Težak je 165 grama i tanak 7,6 milimetara, a pokreće ga četverojezgreni procesor na 1,2 GHz. Kapacitet baterije je 3000 mAh. Kao i Mate7, dolazit će s EMUI 3.0, novom verzijom Huaweijevog korisničkog sučelja. Njegova će cijena biti 299 eura.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Haze25 07.09.2014.

    posjedujem htc one max i mislim da je trenutno jedan od najbolje napravljenih phableta, i koliko vidim po specifikacijama bolji je nego huawei

  • CptNemo 06.09.2014.

    300 eura za G7? Ne hvala, One Plus za 349 dolara je - daleko bolji.

  • kaisersosse 06.09.2014.

    prekrasan komad tehnike,sviđa mi se više i od mog 5s i m8.Za g3 sam skoro povukao okidač za kupnju i sada mi je drago da nisam.Ovo izgleda bolje,ali m8 daleko naljepši uz z2 bijeli smartphone.Samo z2 ima druge boljke zato sam ga nakon 5 dana i vratio.Ali z2 izgleda super nabrijano,cool i sexy,a opet nekom taj omni balance design kao tabla čokolade.Iskreno se ne slažem s tim.Implementirano široko i usko multi color led svijetlo u slušalicu me je oduševilo,ali audio iako je stereo je inferiorno u odnosu na one i m7 i m8 tek,ali display zato,pogotovo za you bi to je jeben.Lcd sa implementiranim led pozadinskimosvijetljenjem uz triliminous tehnologiju prikaza i uz xreality procesor slike daje odlične rezultate,čak je i gama krivulja optimizirana,ali zašto android nema cmr sustav ugrađen u sam operativni sustav kao njegov sastavni dio nije mi jasno,pa ne bi pobogu ugrozili industriju televizora,karikiram,očito bi povečali očekivanja naprednih korisnika,a to se zbog profita ne smije ni pod razno.Treba ipak još dugo uzimat pare.Profit prije svega,kad ta koncepcija padne u drugi plan,te takve uređaje budu radili entuzijasti,bit će puno bolji efekat,tužno obzirom da je profit pokretač svega,pa nije realno očekivati takvo nešto.RK aka techguru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare