To je to što me zanima!

Najhrabriji tandem: Penju se bez pojaseva na najviše zgrade

Jedna od najviših zgrada na koju su se penjali je Šangajski toranj u Kini visok čak 632 metra. Video snimka tog uspjeha ubrzo je postala planetarno popularna
Vidi originalni članak

Vitaly Raskalov (22) i Vadim Makhorov (25) imaju jedan od najfascinantnijih Instagram profila. Njihov hobi je opasan, no preko 100.000 pratioca na Instagramu svjedoči o tome koliko su ovi dečki popularni.

Raskalov i Makhorov  penju se na vrhove visokih zgrada i građevina bez sigurnosnih pojaseva . Njihov hobi je ilegalan u većini zemalja i zato koriste pseudonime kako ih ne bi uhitili.

Neustrašivi dečki upoznali su se u St. Petersburgu, na vrhu Obukhovskiy mosta, koji je visok oko 120 metara. Vitaly je iz Ukrajine, a Vadim iz Rusije. Jedna od prvih zgrada na koju su se zajedno popeli bio je neboder u Moskvi visok gotovo 300 metara.

- Nakon 6 godina nemamo nimalo straha kada se penjemo po neboderima diljem svijeta – rekao je Makhorov.

Jedna od najviših zgrada na koju su se penjali je Šangajski toranj u Kini visok čak 632 metra . Video snimka tog uspjeha ubrzo je postala planetarno popularna, a dečkima je donijela sponzorske ugovore.

- Riskiramo svoje živote kako bismo snimili fascinantne video snimke i fotografije. Ali, radije ću umrijeti od pada s velike visine nego pasti s četvrtog kata i završiti osakaćen. Naše obitelji su toga svjesne i uvijek su zabrinute – objasnio je Raskalov i upozorio svoje fanove da ne pokušavaju kopirati ono što oni rade.

Vitaly i Vadim su proputovali oko 50 zemalja, a penjali su se na Eiffelov toranj u Parizu, baziliku Svete obitelji u Barceloni, Manhattan Bridge u New Yorku, Notre-Dame u Parizu...

Makhorov kaže da su piramide u Egiptu bile najuzbudljivije mjesto na koje se ikada popeo.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • katalonske horde zla 25.07.2015.

    nema tih para za koje bih se ja na ovo popeo,radije ziv i siromasan nego mrtav i bogat...

  • majstor za 23.07.2015.

    mene i na slici pogled ubija..i samo me zanima sta su dobili kad su se popeli???

  • 22.07.2015.

    pa sto ih sad ne uhite fino???

Komentiraj...
Vidi sve komentare