To je to što me zanima!

Najsnažniji V8 Mercedes ikad : AMG GT Black Series ima 730 KS

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ovaj impresivni sportski automobil puca od snage, ima ogroman stražnji spojler i nevjerojatno sofisticiranu aerodinamiku što ga čini jednim od najpoželjnijih superautomobila današnjice
Vidi originalni članak

Novi Mercedes AMG GT Black Series opremljen je najsnažnijim AMG V8 serijskim motorom ikada. Black Series sa četverolitarskim biturbo motorom snage 730 KS  predstavlja ogroman skok u odnosu na dosadašnji top model AMG GT R koji imao 585 KS.



Osim snagom, AMG GT Black Series impresionira i drugim karakteristikama, a najzanimljiviji je podatak da se snaga prenosi samo na stražnje kotače, što je zaista rijetkost među ovako snažnim superautomobilima koji su uglavnom s pogonom na sve kotače. Ta činjenica mogla bi novi Mercedes pretvoriti i u ultimativni drifterski stroj iako ga je Mercedes više namijenio da besprijekorno prolazi kroz zavoje bez proklizavanja. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Motor osim 730 KS razvija i 800 Nm, a sve to je dovoljno da ubrzanje do 100 km/h traje samo 3,2 sekunde. Do 200 km/h automobil stiže za manje od devet sekundi, a maksimalna brzina iznosi 325 km/h. No nije sve u ubrzanjima, Black Series je stvoren da bude iznimno brz u zavojima, odnosno na trkaćoj stazi. Pritom mu pomaže sofisticirana aerodinamika. Auto je prepun aerodinamičkih dodataka i krilaca poput bolida Formule 1. Posebno impresivan je ogroman stražnji spojler s promjenjivom geometrijom. Naime, ovisno o situaciji ili odabranom načinu vožnje dio spojlera se pomiče. Kada je ravniji smanjuje otpor zraka i poboljšava ubrzanje i brzinu, a kada je nagnutiji poboljšava stabilnost u zavojima i kočenje. 



Vrhunskim voznim karakteristikama pridonosi i smanjena masa, a i tu se Mercedes poslužio s nekoliko trikova. Radi smanjenja mase krov je u sredini spušten, poklopac prtljažnika je od karbona, a prednje i stražnje staklo su osjetno tanji. masu smanjuju i naplatci od kovanog aluminija, i drugi detalji od aluminija i ugljičnih vlakana. Mnogo zabave u vožnji jamče i podesivi amortizeri, odabir nekoliko načina vožnje, mogućnost gašenja ESP-a i namjestivi AMG Traction Control. 



Unutrašnjost je luksuzna kao i u svakom drugom Mercedesu no istodobno je vrlo sportska. Sjedala su školjkasta sportska izrađena od karbona, a sve je puno najkvalitetnije kože. Instrumenti su digitalni, promjera 12,3 inča, a središnji zaslon ima 10,3 inča. O cijenama se Mercedes nije izjasnio no ovaj model bi mogao stajati dosta više od 200.000 eura u Njemačkoj, a kod nas zbog poreza i trošarina možda i oko dva milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Šumarko 21.07.2020.

    Kupiti cu ja to mozda u svojoj 80toj

  • AnonymAnus 20.07.2020.

    Namjenio je njega Mercedes da skuplja prašinu u garaži nekog šeika, više sam ja piste vidio sa svojom obiteljskom limuzinom nego što će je ovaj ikad vidjeti

  • prokurator 20.07.2020.

    e kad se baja sa ovim zakuca u banderu, pa da vidiš koja je to snaga.. prepolovi betonski stup od rasvjete po pola. kakva vrhunska pila!

Komentiraj...
Vidi sve komentare